Ääremängija Charis Giannopoulos on Kreeka koondise üks ohtlikumaid jõude. Foto: fiba.com
Korvpall
21. veebruar 2018, 20:16

Nagu arvata võis: Kreeka korvpallikoondis heitleb Eesti vastu Euroliiga ja NBA meesteta

Eesti korvpallikoondis lendab homme Kreeta saarele Irakleiosse, kus kohtutakse reedel MM-valikmängus Kreekaga. Nagu arvata oli, siis hellenite poolelt ei tee kaasa nende paremad pojad, kes pallivad NBAs ja Euroliigas. 

Kui NBAs pallivate Giannis Antetokounmpo ja Kosta Koufose mängimine keset hooaega on niikuinii välistatud, siis eemale jäävad ka Euroopas tegutsevad mehed. Nimelt on Euroliigas neljapäeval-reedel mänguvoor ning kaasa löövad ka Kreeka tippklubid Olympiacos ja Panathinaikos, kust muist mehi rahvuskoondisesse pääseks. Kas pühapäevaseks mänguks Suurbritanniaga saadakse täiendust, pole teada.

Praeguses seisuga on peatreener Thanasis Skourtopoulos sõelale jätnud 15 mängijat. Enamus neist mängib koduliigas, kaks pallurit on mujalt. Üks neist: Ioannis Bourousis, kes teenib leiba Hiinas. Teine mees on Leonidas Kaselakis, kes on tuttav ka Eesti korvpallipublikule, sest ta esindab Ühisliiga meeskonda Astana. 

Vaata siit, kes Kreeka koosseisu kuuluvad! 

"Tahame jätkata sealt, kus pooleli jäi," sõnas Skourtopoulos kaks päeva tagasi kodumaa meediale. Novembrikuises aknas võitis Kreeka võõrsil Suurbritanniat ja kodus Iisraeli. "Saime siis võidud kätte ja on oluline nüüd samas rütmis jätkata," lisas ta. 

Kui meie mehed jõuavad Kreetale homme, siis kreeklased läksid kohale eile. "Meil on väga talendikas meeskond ja mis kõige tähtsam: mehed on terved," võttis Skourtopoulos kokku ning usub, et võistkond on vaatamata mõningatele muudatustele väga tugev. 

Kreeka ja Eesti lähevad omavahel vastamisi reedel kell 18.30. Õhtuleht on Kreetal kohal ning toob sealse melu lugejateni.