Kristian Kullamäe. Foto: Martin Ahven
Korvpall
21. veebruar 2018, 21:31

Korvpallikoondise füüsilise ettevalmistuse treener: Kullamäe on super vend! Ta on ikka väga hea

Eesti meeste korvpallikoondise füüsilise ettevalmistuse treener Priit Lehismets sõnas täna Basket.ee-le, et kõik 12 meest, kes homme Kreekasse sõidavad on terved ja heas füüsilises vormis. 

"Mehed on füüsiliselt väga hea seisus! Päris ausalt," lausus Lehismets küsimuse peale, milline korvpallikoondislaste seis loetud päevad enne tähtsaid MM valikmänge on. Mehe sõnul teeb tema töö lihtsamaks asjaolu, et koondise mängud peetakse klubihooaja sees.

"Klubihooaja keskel koondisemänge pidada on kõvasti parem. Mehed tulevad klubide juurest ja on juba heas vormis. Selles mõttes on muidugi lihtsam kui suvel, mil on pikk ettevalmistusperiood. Kõik on tegelikult natuke teistmoodi. Mängijad, kes väljas mängivad saavad kokku ja tulevad siia hea meelega. Kõik on justkui turistid ja naudivad protsessi," muigas Lehismets. 

Arusaadavalt sel lühikesel nädalal jõusaalile olulist rõhku ei panda. "Teeme saalis natuke kiirustrenni ja plahvatusi. Jõusaaliks praegu aega ei ole." 

Lehismetsal oli kiidusõnu ka meie noorema generatsiooni suunas. "Kullamäe on super vend! Ta on ikka väga hea. Ta on lihtsalt noor ja pole päris mehe jõudu veel tulnud. Kui pannakse talle keha vastu siis on loogiline, et massi ja jõu ülekaal on meestel suurem, aga ta kompenseerib selle platsinägemise ja tehnikaga. Mulle väga meeldib. Ma arvan, et kõigile meeldib!" 

Tagamängija Martin Dorbek on Lehismetsa sõnul külmetushaigusest üle saanud ning juba kaks trennigi täismahus kaasa teinud.