Foto: PantherMedia/Scanpix
Mitmesugust
22. veebruar 2018, 12:38

ORBUDEKODU ARVE PALJASTAS TÕE: vanemad avastasid, et nende surnuks peetud laps on elus

Venemaal avastasid vanemad, et nende surnuks peetud laps on elus, kui neile saadeti ootamatu ja kopsakas lastekoduarve.

Ema ja isa teadsid, et nende laps suri seitse aastat tagasi, kuid kõik muutus hetkel, mil orbudekodust saadeti neile tasumiseks arve, kirjutab Metro.

Volgogradis elanud paarike sai aastal 2011 lapsevanemateks, kuid neile öeldi, et nende pisike üle nädala ei ela. Vanematel lasti allkirjastada loovutamist kinnitavad paberid. Hiljem meelt muutnud vanemad pöördusid tagasi haiglasse, kust neile öeldi, et nende beebi on juba surnud.

Nüüd said nad ootamatult arve summas 3394 eurot, mille järgi tuli neil tasuda kulud orbudekodus. Kõik see tuli ilmsika ainuld süsteemis esinenud vea tõttu. Kuna vanemaid kodus polnud, siis ei saanud nad ka esiti arvet, mistõttu kohtutäitur arrestis naise pangaarve.

Päev hiljem asus naine uurima, et miks ta oma arvelt raha ei saa. Kui ametnikud näitasid naisele arvet ja selgitust, siis naine lihtsalt minestas. Vanemad olid oma last surnuks pidanud.

Pärast tõe teada saamist esitasid vanemad kohtusse palve, et nende vanemlikud õigused taastataks. Eelmise aasta novembris said vanemad oma lapse tagasi.