Chris Cornell (1964 - 2017)Foto: Reuters/Scanpix
Saund
22. veebruar 2018, 12:39

Soundgardeni laulja lesk süüdistab end oma mehe enesetapus

Soundgardeni rokkar Chris Cornell (52) poos end mullu maikuus Detroidi hotellitoas üles. Tema lesk Vicky on andnud esimese teleintervjuu, kirjeldanud oma süüpiinu ja rääkinud, millist rolli mängisid meelemürgid tema mehe surmas.

 „Tean, et inimesed ütlevad: sa ei tohi end süüdistada. Püüangi seda mitte teha, aga märgid olid ju olemas," rääkis Vicky, kel on muusikuga 13aastane tütar ja 12aastane poeg, saates „Good Morning America". Cornellil on varasemast abielust ka 17aastane tütar.

USA rokkari lesk toonitab: inimesed ei mõista, et meelemürgisõltuvus on haigus. „Tunnen, et olin ka ise selles süüdi. Arvad, et sõltuvus on valiku küsimus, kuid see pole nii."

Soundgardeni laulja oli rääkinud avameelselt oma maadlusest alkoholi- ja kangete ravimite sõltuvusega. Vicky toonitab, et kõigele vaatamata oli Chris alati oma pere jaoks olemas.

 „Mu abikaasa polnud kaugeltki mingi rokkstaarist narkar. Ei olnud. Ta oli kõige parem abikaasa, võrratuim isa. Jäin ilma oma hingesugulasest ja elu armastusest."

Toksikoloogilise ekspertiisi andmeil oli grungelegend pruukinud enne surma Butalbitali-nimelist rahustit, ärevusevastast Ativani ehk lorasepaami, barbituraate ning nohurohtu pseudoefedriini. Väidetavalt oli ta võtnud neli ühemilligrammist lorasepaamitabletti, vahendas mullu TMZ.com.

Raportis on ära toodud ka naloksooni-nimeline ravim, mida parameedikud talle kahtlustatud opioidide üledoosi vastu süstisid. Väidetavalt leiti Chrisi käsivarrelt neli nõelajälge, kuid need olevat jäänud naloksooni manustamisest.

Cornelli lesk Vicky on korduvalt väljendanud veendumust, et tema mees poos end üles mingis meeltesegaduses ega tahtnud end tappa.