Meeste slaalomi suursoosiku Marcel Hirscheri võistlus lõppes siin.Foto: Dominic Ebenbichler
Pyeongchang 2018
22. veebruar 2018, 17:45

OLÜMPIAPÄEVA KOKKUVÕTE | Tormis Lainet ja Austria staari tabas sama saatus, sugulasrahva suur võit ning Valgevene ime laskesuusatamises (3)

Pyeongchangi olümpiamängude lõpuni on jäänud vaid kolm päeva. Tempo on korralikult peal ja neljapäeval jagati välja koguni 10 medalikomplekti. Õhtuleht võtab tiheda päeva kokku.

Mäesuusatamises selgusid olümpiavõitjad meeste slaalomis ja naiste alpi kahevõistluses. Suurfavoriidid Marcel Hirscher (Austria) ja Lindsay Vonn (USA) finišisse ei jõudnud, sama saatus tabas meeste slaalomis ka Tormis Lainet.

Tormis Laine. Foto: Madis Veltman

Laine sõnul oli olümpia oli tulevikuks suur investeering. Loe lähemalt SIIT!
Samuti seisab noormehel ees tähtis valik: kas profisport või USA ülikool? Loe lähemalt SIIT!

Laskesuusatamise naiste teatesõit peeti lumesajus ja tugeva tuulega. Seega olid üllatused võistlusesse sisse kodeeritud. Ja tulemused peegeldasid seda: võitis Valgevene, hõbe läks Rootsi ja pronks Saksamaale. Loe lähemalt SIIT!

Darja Domratševa kaotas finišisirgel lipu. Foto: TOBY MELVILLE

Kahevõistluse meeskonnavõistluses üllatust ei sündinud. Saksamaa alistas vastased mängleva kergusega, teise koha napsas Norra ja kolmas oli Austria. Loe lähemalt SIIT!

Naiste jäähokikulla võitis USA. Ülipõnevast matšis alistati igipõline rivaal Kanda karistusvisete järel 3:2. Loe lähemalt SIIT!

Ungari lühiraja kiiruisutajad. Foto: DAMIR SAGOLJ

Meeste lühiraja kiiruisutamise 5000 meetri teatesõidus oli parim Ungari nelik, suurfavoriit Lõuna-Korea jäi neljandaks. Ungari polnud varem taliolümpial kuldmedalit võitnud. Loe lähemalt SIIT!

Meeste freestyle-suusatamise rennisõidus läks kaksikvõit USAsse. Parim oli David Wise, teiseks tuli Alex Ferreira. Pronksi viis Uus-Meremaale Nico Porteus.

Esimest korda kavas olnud naiste lumelauasõidu Big Airi hüpetes ei leidunud vastast austerlanna Anna Gasserile. Jamie Andreson (USA) sai teise koha, kolmandaks tuli Zoi Sadowski Synnott (Uus-Meremaa).

Medalitabel enne kolme viimast võistluspäeva: