Nasser Al-Attiyah (paremal).Foto: FRANCK FIFE
WRC
22. veebruar 2018, 19:10

Ott Tänaku uus tiimikaaslane supleb rahas

Katari kuninglikku perekonda kuuluv Nasser Al-Attiyah on väga lähedal Toyota Yaris WRC rentimisele. 47aastane Al-Attiyah soovib kaasa teha vähemalt viiel MM-rallil ja esmakordselt võib teda rajal näha Argentiinas.

Toyora rallimeeskonna boss Tommi Mäkinen ütles Saksamaa väljaandele Rallye-Magazin, et tema poolt on roheline tuli antud. Katari printsi hüüdnime kandva Al-Attiyah' Argentiinas startimine sõltub asjaajamise kiirusest. Ralli peetakse küll alles aprilli lõpus, aga suur osa tehnikast tuleb teele panna juba järgmisel nädalal.

Al-Attiyah on kahekordne Dakari kõrberalli võitja (aastatel 2011 ja 2015), jaanuaris tuli ta Lõuna-Ameerikas peetud maratonrallil teiseks. Siis oli tema sõiduvahendiks Toyota Hilux. Autoralli MM-sarjas pärineb tema parim tulemus 2012. aasta Portugali etapilt, kus ta sai Citroeni roolis neljanda koha.

Lisaks on Katari sportlane olümpiamedalist - Al-Attiyah võitis 2012. aasta Londoni olümpial jahilaskmises pronksmedali.

Al-Attiyah saaks enda käsutusse Yarise versiooni, mida Toyotakasutas 2017. aasta lõpus. Pisut täiustatud autoga teevad kõik 13 etappi kaasa Jari-Matti Latvala, Ott Tänak ja Esapekka Lappi.