Tiit Sokk oli mängueelsel õhtul heas tujus. Foto: Jarmo Jagomägi
Korvpall
22. veebruar 2018, 21:40

ÕL KREEKAS | Peatreener Sokk kreeklaste tähtmängijast: Bourousis pole veel kõige hullem

Täna Kreetale jõudnud Eesti korvpallikoondis tutvus õhtul saaliga ning tegi umbes pooleteist tunni pikkuse treeningu. Peatreener Tiit Soku sõnutsi on kreeklastest enam-vähem pilt ees, kuid homme on tulemas raske lahing.

„Põhijõud, kes mängisid eelmises aknas, jäid peamiselt samaks, kes olid Suurbritannia mängus. Kaks tagamängijat on välja vahetunud, kellest midagi ei tea. Pilti meil neist pole, saame ainult statistika järgi mõelda,“ rääkis Sokk Kreeka koondisest.

Millega nad meid murdma tulevad? „Nad on ikka vähe suuremad kui meie. Otsivad korvi alla hästi palju. Tuleb kõva võitlus! Ei tohi sinna lasta,“ arvas peatreener.

Kusjuures nimekaim mees, Ioannis Bourousis pole sugugi ohtlikem korvi alune jõud: „Tema ei olegi kõige hullem vend! Talle meeldib rohkem visata ja kolmese taga olla. Seal on sellised vennad, kes ainult all mängivad. 3-4 meest, kes tahavad seal möllata.“

Millised on Eesti relvad? „Peame korrektselt mängima. Mängu ei tohi lahtiseks lasta ja kreeklastega jooksma hakata. Muidu tõmbavad nad end käima ja siis on raske neid pidurdada. Peame mängutempot kontrollima, see on kõige olulisem. Ja muidugi kaitses peame hakkama saama,“ vastas Sokk.

Samuti kinnitas ta, et Martin Dorbek on täie tervise juures ja saab meeskonda aidata. Kas Kristian Kullamäe teeb homme koondise debüüdi, jätab Sokk veel lahtiseks.

Kreeka ja Eesti kohtumine algab homme kell 18.30. Õhtuleht on Kreetal kohal.