Kuna lumekuhjad jalgpalliga tegeleda ei luba, tuleb ennast vormis hoida muul viisil.Foto: Robin Roots
Jalgpall
23. veebruar 2018, 00:10

Lumejalgpalli (viitega) avastart

Eile avati Kultuurikatla Puupakusaalis 2018. aasta Eesti jalgpallihooaeg. Pilku õue heites süda vuti rütmis ei tuksu. Pigem näeks end suuskade või uiskude järele haaramas, kuid fakt on, et juba täna pannakse Tallinna sisehallis pall mängu Superkarika finaalis, kus vastamisi lähevad Flora ja FCI Levadia.

Jalgpallirütmis ei tuksu ka ilmataadi süda, sest algselt pühapäevale kavandatud liigahooaja avakohtumised lükati ilmaennustust silmas pidades edasi. Seetõttu otsiti vutile alternatiivi ka avaüritusel, kus selgitati välja kõige nobedam metsamees. Kolme puuhalu saagimisel osutus kõige kiiremaks Nõmme Kalju väravavaht Vitali Teleš.

Liigavuti juurde saab kõige varasemalt minna alles teisipäeva õhtul, kuid hetkel ei saa ka selle peale mürki võtta. Erinevad ilmajaamad ennustavad uue nädala alguseks 17 külmakraadi ning sellisel juhul ei pista mehised mehed oma nina ka sel puhul riietusruumist välja. 

Loomulikult võib moka otsast pobiseda: „Mis seal vahet on, kas -8 või -13, trenni teete ju ikka!“ Flora peatreener Jürgen Henni sõnul, kelle arvates oli mängude edasi lükkamine õige otsus, on erinevus siiski olemas. “Hingamine muutub päris karmiks, kui väljas valitseb käre pakane,“ sõnas Henn. 

Kui hooaja ettevalmistuse käigus oli klubidel võimalus võimlatesse ja sisehallidesse peituda, siis liigamängudeks tuleb ikkagi õue kolida. Paide lootsi Vjatšeslav Zahovaiko sõnul ongi see suurimaks väljakutseks. “Meie võime ju tahta sinna minna, aga kui väljak on reaalselt jääs, siis mis sa teed. Lähed välgumihkliga sulatama või?” mõistatas peatreener.

FCI Levadiat tüüriv serblane Aleksandar Rogic oli aga lumevalle vaadates rahulikum. “Tegelikult on tingimused kõigile ühesugused,” sõnas ta. “Jah, suurim murekoht on vigastused, kuid kõik oleme ju võrdsed olude ees. Kui omal ajal Ghana koondise juures töötasin, siis oli meil otsustav valikmäng Sudaani vastu 56-kraadises kuumuses. Pärast kümmet minutit kartsin, et kukun kokku, aga see ongi jalgpall, mis meid kõiki köidab.”

KLUBID:

Nõmme Kalju FC

JK Tallinna Kalev

Tartu JK Tammeka

FC Kuressaare

Pärnu JK Vaprus

JK Narva Trans

Viljandi JK Tulevik

Tallinna FCI Levadia

Paide Linnameeskond

Tallinna FC Flora