Lumine sõiduteeFoto: Martin Ahven
Ilm
23. veebruar 2018, 07:12

ILMAPROGNOOS: pakane, sajab lund ja nähtavus on piiratud

Varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel Lääne- ja Põhja-Eestis lumised, Ida- ja Lõuna-Eestis puhtad ja kuivad. Lääne- ja Põhja-Eestis sajab paljudes kohtades lund ning nähtavus teedel on piiratud. 

Prognoosi kohaselt lumesadu päeval jätkub. Sadu on tugevam saartel ja Eesti lääneosas, ida pool on sadu kohatine. Nähtavust võib halvendada tuisk. Õhtupoole saju intensiivsus väheneb. Õhutemperatuur tõuseb päeval -10°C ümbrusesse, Lääne-Eestis kuni -4°C-ni. Eeskätt Eesti lääneosas tuleb seega täna arvestada talviste teeoludega. 

Tänasest kehtima hakkavad liikluspiirangud:  

Rapla maakonnas Kohilas suletakse EV aastapäeva rongkäiguks kella 10.30-11.00 vahel umbes 10 minutiks liiklusele Vabaduse tn algus. Korraldatud on ümbersõit, liiklust reguleerib politsei. 

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes: 

  • Enne möödasõidule minekut kaalu alati selle vajadust ja ohutust. Möödasõit vastassuunavööndis maanteekiirusel on kõige ohtlikum manööver liikluses. 

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510.

Lisainfot teeolude kohta vaata http://www.tarktee.ee. Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil http://m.tarktee.ee.

Ilmateenistus prognoosib lähipäevadele pakaselist ilma

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund ja võib tuisata. Puhub kirde- ja idatuul 4-10, öö hakul rannikul puhanguti 14 m/s. Külma on 15-20, kohati 25 kraadi, jäävaba veega rannikul 9-12 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund ja võib tuisata. Puhub põhjakaare tuul 3-9 m/s. Külma on 7-12 kraadi.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9 m/s. Külma on 8-14, Kagu-Eestis 15-22 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9, rannikul ajuti puhanguti 13 m/s. Külma on 6-11 kraadi.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund, kohati tuiskab. Põhja- ja kirdetuul tugevneb 6-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Põhja-Eestis on külma 7-13, Lõuna-Eestis 13-18 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund, kohati tuiskab. Puhub põhja- ja kirdetuul 6-12, rannikul puhanguti 15-17 m/s. Külma on 7-12 kraadi ning pärastlõunal õhutemperatuur langeb kiiresti.