RAHA: Pedofiil pakkus lapsele peenisekatsumise eest raha. Pilt on illustratiivneFoto: RooM the Agency Mobile / Alamy
Krimi
23. veebruar 2018, 10:01

Seeniorpedofiil pakkus lapsele peenise katsumise eest kolm eurot ja krõpse (22)

77-aastane Ivan polnud eelmise aastani kordagi varem õiguskaitseorganite tähelepanu alla sattunud. Karistusregister oli plekitu. Soliidses pensionieas Ivan sattus aga kohtupinki, kuna elu lõpujärgus tärkas temas huvi alaealiste poiste vastu.

Kohtuotsusest selgub, et Ivan kutsus 13-aastase poisi enda poole ja hakkas mängima mängu „Kukuta pikali“. Mängu käigus katsus Ivan poisi peenist. Preemiaks sai poiss kolm eurot.

Loetud päevad hiljem mängis Ivan korteris uuesti sama mängu ja taas katsus ta poisi peenist. Seekord sai poiss preemiaks 5 eurot ja kaks suurt patareid mänguauto jaoks. Samuti lubas Ivan hakata poisile ostma palju krõpse, kui ta jätkab tema korteris käimist ning lubab teda katsuda.

Kahel järgneval päeval poiss tuligi, kuid sel korral mees lapsele tasuks midagi ei andnud. 

Ivan hakkas üha uusi asju välja mõtlema: vestles lapsega seksuaalsetel teemadel, näitas pornofilme ja palus lapsel oma peenist katsuda. 

Järgnevatel kordadel pakkus Ivan poisile ka õlut ja siidrit, et last oleks kergem seksuaalselt ära kasutada

Kohus mõistis vana mehe kolmeks aastaks vangi, kuid otsustas karistust täitmisele mitte pöörata. Seda juhul, kui järgmise kolme aasta jooksul Ivan enam tahtlikku kuritegu toime ei pane.