Ahju kütmineFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti Vabariigi 100. juubel
23. veebruar 2018, 10:31

PÄÄSTEAMETI HOIATUS: ära jäta peopäeval küttekehi järelvalveta! (2)

Päästeamet soovib kõigile head Eesti vabariigi aastapäeva, kuid paneb südamele, et inimesed käituksid mõistlikult ja ei tekitaks põlenguid.

"Suured pühad on ukse ees. Ilm on mõnusalt talvine – nädalavahetuseks maakoju sõites ei tohi unustada ahju kütmisega seotud reegleid," ütles päästeameti Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs Õhtulehele.

Mõned soovitused 

-        Küta ahju mõistlikult. Ülekütmise vältimiseks tuleb külmaga kütta üks ahjutäis korraga, seda mitu korda päevas.

-        Ära pane põlevmaterjale küttekoldele liiga lähedale (küttepuud, vaip). Tulekahju võib tekkida lenduvast sädemest ning isegi soojusülekandest. Sooja ahju kohal on hea kuivatada näiteks märgi riideid. Kindlasti tuleb tuleõnnetuse vältimiseks seda tehes jälgida, et mõni kergestisüttiv riietusese kuumale ahjule ei pudene.

-        Ahju peab kütma kuiva ja kvaliteetse halupuuga. Puidus olev keemia talletub kergesti küttekeha seintele, seetõttu ei sobi kütmiseks värvitud, immutatud või muul viisil kemikaalidega töödeldud puitmaterjal ning mitmesugused olmejäätmed.

-        Ära lahku kodust või mine magama enne, kui kütmine on lõppenud.

-        Tühjenda küttekolle põlenud puidu jääkidest alles peale nende jahtumist. Veendu, et tuhas ei oleks hõõguvaid tükke. Kindlasti ei tohi kuuma tuhka ladustada kergestisüttivas anumas. Kuum tuhk tuleb paigutada metallnõusse ning viia hoonest väljapoole jahtuma.

-        Siiber peab olema kütmise ajal täielikult avatud.

TALLINN

Eile kell 13.16 teatati, et Põhja-Tallinnas Maleva tänaval on tuletööde käigus süttinud maja katus. Päästjad kustutasid selle.

Tuletame meelde – tuletöid tuleb teha turvaliselt, nendest ei tohi algust saada reaalne põleng.

HARJUMAA

Eile kell 15.35 teatati, et Saue vallas Kibuna külas põleb suvila. Inimesi õnnetuse ajal suvilas ei olnud. Päästjad kustutasid tulekahju kella 18.22ks. Põlengu tekkepõhjuse selgitab uurimine.