President Toomas Hendrik Ilves saabus Tallinna lennujaamaFoto: Robin Roots
Eesti Vabariigi 100. juubel
23. veebruar 2018, 11:45

EESTI ON IME! Euroopasse naasev president Ilves tahab kasutada Eestit suurte muutuste käivitajana (55)

Juba palju kohtumisi pidanud eelmine president Toomas Hendrik Ilves (64) vihjab oma Kadrioru büroos antud usutluses, et plaanib naasta Euroopasse teostamaks plaane maailma edasise arengu suhtes – nende käivitaja võiks olla Eesti.

Ta viibib Eestis vaid napi sünnipäevanädala, et juba esmaspäeval sõita Jamaicale rääkima Kariibi mere saarte rahandusministritele digiteerimisest ja Eesti edusammudest selles vallas. „Kõikjal on suur huvi e-riigi vastu,” möönab Ilves kirglikult tööst rääkides.

Pärast vabariigi presidendi ameti mahapanemist 2016. aasta sügisel ja Stanfordi ülikooli siirdumist on ta andnud Eesti e-riigi teemal kümneid intervjuusid välisajakirjandusele, esinenud paljudel konverentsidel ning saanud e-riigi arendamise eest kaks olulist auhinda – Mohni auhind Bertelsmanni fondilt ja maailma küberliidri auhind Boston Global Forumilt.

Poole intervjuu ajal saabub tütar Kadri Keiu (15) kuulab huviga, kuidas isa arutleb maailma tuleviku üle, puistates kui varrukast enda ideid. Kadri Keiu elavneb, kui Ilves annab mõista, et tema tulevik võib olla seotud Euroopaga.

Refereeritud artikli täistekst LPs