Lumine sõiduteeFoto: Martin Ahven
Ilm
23. veebruar 2018, 12:41

ETTEVAATUST! Lumesadu on muutnud teed ohtlikult libedaks! (14)

Kestev lumesadu ja tuisk on muutnud teed libedaks, keeruline on olukord Lääne-Eestis. Ilm läheb kõbedaks ja külma on kuni 15-20, sisemaal kohati 25 kraadi.

Teehooldajad on väljas ning tegelevad hooldetöödega, ent teeolud võivad siiski kohati olla talviselt keerulised ja libedad.

Maanteeamet palub liiklejatelt kannatlikkust ning kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada pidurdusteekonna kolm-neljakordistumisega võrreldes suviste tingimustega. Palume juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil.

Enne sõidu alustamist saab teeoludega Eesti eri piirkondades tutvuda läbi teeilmajaamade ja teekaamerate veebilehel tarktee.ee.

Lähipäevadel jätkub pakaseline ilm

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund ja võib tuisata. Puhub kirde- ja idatuul 4-10, öö hakul rannikul puhanguti 14 m/s. Külma on 15-20, kohati 25 kraadi, jäävaba veega rannikul 9-12 kraadi.

Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund ja võib tuisata. Puhub põhjakaare tuul 3-9 m/s. Külma on 7-12 kraadi.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9 m/s. Külma on 8-14, Kagu-Eestis 15-22 kraadi.

Päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9, rannikul ajuti puhanguti 13 m/s. Külma on 6-11 kraadi.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund, kohati tuiskab. Põhja- ja kirdetuul tugevneb 6-12, rannikul puhanguti 15 m/s. Põhja-Eestis on külma 7-13, Lõuna-Eestis 13-18 kraadi.

Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund, kohati tuiskab. Puhub põhja- ja kirdetuul 6-12, rannikul puhanguti 15-17 m/s. Külma on 7-12 kraadi ning pärastlõunal õhutemperatuur langeb kiiresti.