Brendan FraserFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
24. veebruar 2018, 11:00

Kaskadööritrikid hävitasid „Muumia" tähe tervise (1)

Brendan Fraser oli oma karjääri tipul tuntud hoogsalt füüsilistest rollidest sellistes filmides nagu „Džungli-George“ ja „Muumia“. Kuid nüüd, 49aastasena, maksab näitleja kaskadööri nime väärilise trikitamise eest lõivu.

Fraser rääkis GQ intervjuus, et võttis noorena vastu kõik rollid, mida talle pakuti.

„Pingutasin üle, see on mõnes mõttes hävituslik. Kolmanda „Muumia“ filmi ajaks Hiinas [2008. aastal] koosnesin ma kleeplindist ja jääst,“ nentis Brendan. Jääkotid paigutati kostüümi alla valude leevendamiseks.

Vigastuste tõttu tuli Fraserile teha arvukaid lõikusi, nende seas lülisambaoperatsioon närvivalu leevendamiseks. Paraku polnud sellest kasu ning aasta hiljem pidi filmitäht taas lõikuslauale heitma. Lisaks opereeriti tal näiteks põlveliigest ja häälepaelu.

Seitse aastat pendeldas Brendan haiglate vahet ning see on üks põhjus, miks ta rambivalgelt taandus. Oma roll oli ka abielulahutusel ja ema vähisurmal. Lisaks pidi Fraser noorena enda sõnul üle elama Hollywoodi Välisajakirjanike Ühingu endise presidendi Philip Berki poolse seksuaalse ahistamise. Berk pole süüdistust omaks võtnud.