Kalev Ermits.Foto: FRANCK FIFE
Pyeongchang 2018
23. veebruar 2018, 14:51

ÕL OLÜMPIAL | Kalev Ermits: võime rahadega ka pihta saada, aga see ei garanteeri, et hakkame üleöö medalite peale sõitma

Eesti laskesuusatamise meeskond sai Pyeongchangi olümpia teatesõidus 13. koha. Teist vahetust sõitnud Kalev Ermits käis ühel trahviringil ja rahule ei jäänud.

"Ei jäänud sõiduga rahule, sest pidin trahviringil käima. Kõvad mehed lasevad tuulega ka ära, ise polnud täna kõva mees. Eks ta (tuul - toim) elab seljas ikka, aga siis tuleb ise vastu suruda tuulele ja ära lasta, kõik on tegelikult tehtav," rääkis ta.

Ermits langes olümpial ka noroviiruse küüsi, kuid paranes kiiresti. "Üsna kergelt sain läbi sellest haigusest, saime kiirelt jälile ja kiirelt taastuma, väga vinduma ei jäänud, üsna libedalt elasin üle. Ei usu, et täna selle taha midagi jäi.

Alguses tuli diagnoos siiski väikese šokina. "Esimese hooga arvasin, et tohoh, hea meelega võiks koju ära minna: minuga on aamen. Aga sain varakult rajale tagasi ja otsuse, et starti tulen, tegin eile."

Rene Zahkna ütles pärast oma etteastet: "Mitu aastat ei viitsi peaga vastu sama seina joosta. Igas riigis tulevad uue olümpiatsükliga muutused ja meil samamoodi."  

Ermits ei tahtnud koondisekaaslase öeldud pikemalt lahata. "Mina pole inimene, kes seda lahti peaks seletame. Eks ta võib-olla ole peaga vastu seina jooksmine, aga minu meelest täna väga halvasti ei läinud. Ei tea, mis ta selle all mõtleb."

Ta jätkas: "Laskesuusk on ala, kus ebaõnnestumisi on paraku päris palju. Isegi kõvadel meestel tuleb vahepeal mõru pill alla neelata. Meil on neid ebaõnnestumisi rohkem kui õnnestumisi ja raske on teinekord tuju üleval hoida. Kui tuleb selline päev ja kõik täkkesse läheb, siis on päris hea."

Mida tulevikku vaadates muutma peaks? "Taustajõud on praegu väga väike punt, suurtel tiimidel inimjõu näol jõudu on oluliselt rohkem. Kindlasti on mõttekohti. Võime rahadega ka pihta saada, aga see ei garanteeri, et hakkame üleöö medalite peale sõitma."

Koondise treenerite osakonna tuleviku kohta Ermitsal andmed puuduvad. "Seda ei tea, mis koondise treeneritega saab, aga Ilkka Luttunen on ka minu isiklik treener, oleme seitse aastat koostööd teinud. Ilmselt jätkan temaga ja nõu igal juhul küsin. Temaga soovin kindlasti koostööd jätkata."