Lumine sõidutee Foto: Martin Ahven
Ilm
23. veebruar 2018, 16:52

ILMAPROGNOOS: tuleb arvestada lumiste teeolude ja pakasega (1)

Pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel Eesti idaosas puhtad ja kuivad, Eesti lääneosas enamasti soolaniisked ning sõidujälgede vahel mitmel pool lumised, sajus kohati ka päris lumised. Kindlasti tuleb arvestada lumiste teeoludega Lääne-Eesti väiksematel teedel.

Ilmaprognoosi kohaselt on sadu praeguseks lõppemas. Lääne-Eestis ja põhjarannikul õhtul veel sajab mõnel pool lund. Öösel pilvkate hõreneb või kaob, kohati võib sadada vähest lund, õhutemperatuur langeb enamasti -15..-20°C-ni.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes:

  • Vali tee- ja ilmastikuoludele ning enda sõidukogemusele sobiv sõidukiirus. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole kohustuslik.

 Liiklejatelt oodatakse infot teeolude kohta telefonil 1510.

Lisainfot teeolude kohta vaata http://www.tarktee.ee. Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil http://m.tarktee.ee.

Ilmateenistus: lähipäevadel jätkub pakaseline ilm

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund ja võib tuisata. Puhub kirde- ja idatuul 4-10, öö hakul rannikul puhanguti 14 m/s. Külma on 15-20, kohati 25 kraadi, jäävaba veega rannikul 9-12 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund ja võib tuisata. Puhub põhjakaare tuul 3-9 m/s. Külma on 7-12 kraadi.

Pühapäeva öösel on pilves selgimistega ilm, kohati sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9, rannikul puhanguti 13 m/s ning külma on 8-14, Kagu-Eestis 16-21 kraadi. Päeval tuleb pilves selgimistega ilm, kohati sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9, rannikul puhanguti 13 m/s ning külma on 6-11 kraadi.