Anti Saarepuu Foto: Aldo Luud
Pyeongchang 2018
24. veebruar 2018, 10:13

ÕL OLÜMPIAL | Team Haanja ja Saarepuu tuleviku osas rasvased küsimärgid (3)

Eesti paremaid suusatajaid koondava Team Haanja treener Anti Saarepuu tõdes pärast Pyeongchangi meeste 50 km klassikamaratoni, et nii tema kui tiimi tulevik on paljuski lahtine.

Põhimure on mõistagi raha, mida jääb suusatajatel automaatselt vähemaks, sest Sotšis välja teenitud EOK rahasüstid lõppevad nüüd ära. Märts ja aprill peavad selgust tooma.

"Väga raske aeg ootab ees," lausus Saarepuu. "Maikuuks peaks eelarve koos olema nagu normaalsetes suusariikiddes. Suusaliit peab mõtlema, kuidas edasi. Team Haanja ei suuda kindlasti üksi nii suure koosseisuga (10 sportlast - M.T.) jätkata. Kui liidu poolt tuge ei tule, siis paraku võib tiim korralikult kahaneda."

Jutu jätkudes poetas Saarepuu, et võib ise hoopis mujale tööle siirduda. "Hoian kõrvad-silmad lahti. Meil on tublid sportlased, kellega tahaks edasi minna. Aga kui jätkuvad mured nagu eelmisel aastal, kui pidin sügiseni hoopis millegi muu kui sportlaste treenimisega tegelema, siis ma kindlasti ei jätka," vihjas ta kurikuulsale lepingutülile suusaliiduga.

Pall on nüüd suusaliidu käes, kes peab astuma järgmise(d) sammu(d).