Pyeongchang 2018 Winter Olympics Curling - Pyeongchang 2018 Winter Olympics - Men’s Tie-Breaker - Switzerland v Britain - Gangneung Curling Center - Gangneung, South Korea - February 22, 2018 - The Olympic Rings and a spectator are reflected on glass. REUTERS/Cathal McNaughtonFoto: CATHAL MCNAUGHTON
Pyeongchang 2018
24. veebruar 2018, 10:30

ÕL OLÜMPIAL | Anti Saarepuu: võrreldes Sotšiga on väga suur edasiminek (5)

Murdmaasuusatajate treeneri Anti Saarepuu nägu oli olümpiamängude meeste 50 km klassikamaratoni järel naerul, sest Algo Kärp sõitis välja tubli 17. koha.

"Meeste olümpiale sai täna küll väga ilus punkt pandud," rõõmustas Saarepuu, kuid lisas, "kus lootsime õnnestuda, seal tegime oma ära. Üks mees esi20-s, Andreas [Veerpalu] esi40-s, igati korralik. Nagu Karel ja Markogi ütlesid, i-le täpp jäi panemata. Kuskilt koguaeg kripeldab. Aga võrreldes Sotšiga on väga suur edasiminek (seal oli Eesti parim suusataja Aivar Rehemaa 15 km klassika 40. kohaga - M.T.)."

Teatesõidus oli Kärp kehv, mida vahepealsete päevadega tegite? "Algol olnuks teatesõiduks ka lahtisõitu vaja, aga täna ütleme, et järelikult sobis teade talle siia ette perfektselt. Oli näha, et hoopis teine minek.

Ta võitles kõvasti, sest startis päris tagant. 10. koht olnuks see i-le täpi panek. Sealt tagant on raske tulla, annad mingi energia alguses ära. Kuigi ta alustas targalt, aga jah, olnuks natuke parem stardikoht... Suuskade vahetus õnnestus taktikaliselt väga hästi, ei kaotanud sellega midagi (2. ja 4. ringi järel - M.T.)."

Tihti eestlastega koos treeniv kasahh Aleksei Poltoranin oli veel 44. kilomeetril kinni pronksmedalis, kuid kustus lõpus nii rängalt, et lõpetas 15ndana, vaid 8 sekundit enne Kärpi. Saarepuu tõdes, et Otepääl elavast Poltoraninist on kahju.

"Elasin talle samamoodi kaasa. Karjusin viimasel tõusul Algole, et Aleksei pole üldse kaugel. Päris järele ei jõudnud, aga arvan, et see ei jää Algol eraldi kripeldama." 

MK-sari jätkub juba järgmisel nädalavahetusel Lahtis, kuhu Kärp ja Andreas Veerpalu lähevad 15 km klassikat sõitma. Marko Kilbi osalemine vabatehnikasprindis on lahtine.