Saskia Alusalu (paremalt teine) olümpia poolfinaalis.Foto: MLADEN ANTONOV
Pyeongchang 2018
24. veebruar 2018, 13:25

Saskia Alusalu pääses Pyeongchangi olümpial finaali! (9)

Kiiruisutaja Saskia Alusalu tegi Pyeongchangis naiste ühisstardis olümpiadebüüdi. Poolfinaalis sai ta 12 naise seas seitsmenda koha ja pääses finaali. Finaal peetakse kell 14.30.

Alusalu kogus teisest vahefinišist teise koha eest kolm punkti. Osaliselt tuleb tänada ka õnne, sest kolm eespool olnud sportlast kukkusid.

Teisest poolfinaalist said lisaks Alusalule edasi Nikola Zdrahalova (Tšehhi), Annouk van der Weiden, Dan Li (Hiina), Claudia Pechstein (Saksamaa), Heather Bergsma (USA), Francesca Bettrone (Itaalia) ja Luiza Zlotkowska.

Teise poolfinaali tulemused:

Esimesest poolfinaalist pääsesid edasi Francesca Lollobrigida (Itaalia), Dan Guo (Hiina), Keri Morrison (Kanada), Irene Schoupen (Holland), Nana Takagi (Jaapan), Bo Reum-Kim (Lõuna-Korea), Mia Manganello (USA) ja Marina Zujeva (Valgevene). 

Ühtlasi tõuseb Alusalu suure tõenäosusega kõige edukamaks Eesti sportlaseks Pyeongchangis. Kui Alusalu jääb finaalis viimaseks, saab ta 16. koha. Täpselt sama tulemuse tegi normaalmäe võistlusel kahevõistleja Kristjan Ilves.

Saskia Alusalu. Foto: Schaats Foto

Reeglid:

Mõlemast poolfinaalist pääseb tosinast sportlasest edasi kaheksa. 16-ringilisel võidusõidul on neli tähtsat vahefinišit. Iga neljanda ovaali lõpus jagatakse uisutajatele punkte ning lõpliku esikolmiku moodustavadki sprintides kõige teravamat jalga näidanud sportlased. 

Kui esimeses kolmes sprindis on võimalik koguda vastavalt viis, kolm ja üks punkti, siis lõpujoont ületades on summad märksa priskemad: 60, 40 ja 20. Kui naised on vahefinišites kogutud silmade põhjal võrdsed, osutub määravaks sõiduaeg.