Saskia Alusalu. Foto: MLADEN ANTONOV
Pyeongchang 2018
24. veebruar 2018, 15:36

ÕL OLÜMPIAL | Saskia Alusalu imelisest finaalsõidust: hea meel on tõestada, et ma pole siin iludusvõistluste jaoks (26)

Kiiruisutaja Saskia Alusalu tuli naiste ühisstardis sõidus täna Pyeongchangi taliolümpial kõrgele neljandale kohale, sest noppis kolme vahefiniši peale kokku 15 sprindipunkti, mis ta paremusjärjestuses etteotsa aitasid. Eesti ajakirjanikega rääkides tunnistas Alusalu, et see oligi finaali eel treeneriga kokku lepitud taktika. "Oli poolfinaali ja finaali vahel mõned minutid aega arutada ja otsustasime selle [taktika] kasuks," sõnas neiu. "Läksin julgelt peale ja arvan, et see oli täna maksimum."Kui väga mõjutas sellist taktikavalikut EOK toetusrahade süsteem, kus olümpiamängude esikümme saab palga- ja ettevalmistustoetusraha? "Ikka mõjutas," tunnistas neiu. "Loomulikult peab kogu aeg selle peale mõtlema, et kuidas on võimalik edasi uisutada."Alusalu tegi otsustava äramineku kohe sõidu algfaasis ning pärast seda jätkus tema uhke soolosõit kuni eelviimase ringini. Kas eestlannat üllatas ka, et keegi kaasa ei tulnud? "Nii ja naa. Teadsin, et kui vahe on sees, siis on lihtsam

Üks legendaarne spordimees on öelnud, et neljas koht on jama. Kas oled nõus? „Muidugi olen, aga samas eesmärk oli jõuda esikaheksasse. Neljas koht on neljas koht, aga sellise võistluskuluga olen väga rahul. Olen oma neljanda kohaga väga rahul."

"Pean ütlema, et olin väga närvis viimased kaks päeva. Olümpiamängud on palju suurem pidu või spordiüritus kui ma arvasin. Pingeid oli päris korralikult... kogu see tähelepanu, mis iganes iludusvõistluste küsimused... mul on hea meel tõestada, et ma pole siin selle jaoks."