Kaja Kallase fuksiaroosa Oksana Tanditi kleit.Foto: Erlend Štaub
Eesti Vabariigi 100. juubel
25. veebruar 2018, 00:23

Presidendi vastuvõtu kleidid üllatavad värvide ja julgusega (21)

Stilist Merit Boeijkensi sõnul oli presidendi vastuvõtul seekord palju mustreid ja erksaid värve näha. Rahvariideid ja rahvuslikke mustreid oli eelnevate aastatega võrreldes üllatavalt vähe.

"Mustreid ja kaunistustega asju jäi rohkem silma kui tavaliselt, tänavu ei ole kuigi vaoshoitud kleidid," ütleb Merit. "Ma vahepeal arvasin, et inimesed on muutunud ettevaatlikuks, aga näeb väga erinevaid kostüüme. Kui inimesed kuulavad kõiki nõuandeid, siis tekib oht, et nad muutuvad väga sarnaseks, kuid seda pole juhtunud," kiidab Merit. "Aastate jooksul on pilt paremaks läinud. Võib-olla võiks rohkem mõelda ühtse terviku loomisele."

Meritile avaldas muljet Kaja Kallase kleit. "See oli väga ilus, elegantne ja šikk."

Kaja Kallase fuksiaroosa Oksana Tanditi kleit. Foto: Erlend Štaub

Merit kiidab ka Marika Jahilo kirjut kleiti. "Kirjuga on keerulisem head kombinatsiooni leida, aga Marika Jahilol oli just sellise mustriga kleit, mis sobis nii tema figuuri kui ka kogu kontekstiga. Väga õnnestunud valik."

Peep ja Marika Jahilo Foto: Raigo Pajula

Meriti kiidusõnad pälvis ka Helle Meri, kes oli tema sõnul väga klassikaline ja kena.

Helle Meri Foto: Raigo Pajula

Merle Liivak sai Meriti plusspunktid selle eest, et ta sobis oma abikaasaga hästi kokku.

Kätlin Kikkas: palju oli sinimustvalget

Moekunstniku Kätlin Kikkase sõnul oli Eesti 100. sünnipäeva puhul tunda patriotismi ka presidendi külaliste rõivavalikus. "Palju oli sinist, musta ja valget tooni, aga ka metallikut ning erksaid toone. Naiste puhul hakkasid silma kõige rohkem A-lõikelised maani kleidid, mida oli pea igas toonis."

Kätlin rõõmustab naiste julguse üle. "Üllatusi tuli nii mustrite, litrite kui ka lõigete näol. Minu isiklikuks lemmikuks on julgus öelda lahti klassikalisest vastuvõtu kleidist, pükskostüümid ning idamaaline stiil (kleit + püksid) on vallutamas punast vaipa. Samuti oli suur rõõm näha palju autentset rahvariiet, mille kandmine on minu meelest tõeline auasi, hea vaadata, et seda kantakse järjest rohkem."

Mehedki saavad Kätlinilt kiita. "Mehed olid kenasti kaunites ülikondades, tore oli näha, et mõni mees oli detailide või ülikonna valimisel juba julgem kui varasematel aastatel. Suur rõõm oli näha, et pingutatud oli kogu stilistikaga, mitte vaid riietusega."