Head nipid, kuidas pea paremini tööle panna!
Nipid
6. august 2018, 08:08

Ohoo! 5 tegevust, mis hommikul pea paremini tööle panevad!

Selleks, et elu laineharjal püsida, peab pea töötama, vaim olema ärgas ning keha heas vormis. Õnneks on olemas lihtsad tegevused, mis meie aju ja keha toonuses hoiavad. Alusta oma päeva mõnega neist viiest.

1. Loe raamatut. Hea on hommikut alustada lugemisega. Selleks võib olla nii peatükk raamatust, ajaleheartikkel kui huvitav uudistelõik internetist. Lugedes annad võimaluse veidi rahuneda, omandada uut informatsiooni ning näha asju läbi uue vaatenurga.

2. Tee trenni. Treening mitte ainult ei hoia meid heas füüsilises vormis, vaid annab energialaengu ka ajule. Aktiivne kehaline tegevus tõstab ajus vere- ja hapnikutaset, mille tõttu töötab mõistus paremini.

3. Mediteeri. Uuringud on näidanud, et mediteerimine aitab paremini keskenduda, vähendab ärevust ja depressiooni.

4. Kuula klassikalist muusikat. Pane hommikuste tegevuste ajaks mängima mõni klassikaline muusikapala. See mõjub hästi keskendumisele, produktiivsusele ning kognitiivsetele oskustele.

5. Hea ööuni. Unepuudust seostatakse mälu halvenemisega. Selletõttu on raskem omandada uusi oskuski ning see mõjutab ka meie käitumist. Mitte miski ei anna paremat hoogu uuele tööpäevala kui hästi magatud öö.

Head nipid, kuidas pea paremini tööle panna!