Tiit Sokk.Foto: Martin Ahven
Korvpall
25. veebruar 2018, 19:35

Tiit Sokk Kullamäe debüüdist: fantastiline algus poisi karjäärile, aga edaspidi nii kerge enam pole

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk oli pärast võitu Iisraeli üle endale omaselt rahulik, ent välja võis lugeda teatud rahulolu. 

"Suutsime nad kaitses ära suruda ja rütmist välja viia. Nad pidid tegema palju hädaviskeid," rääkis Sokk, kuidas kohtumine enda kasuks kallutati. 

Kas Iisraeli tähtmängijate kehv panus oli Eesti hea kodutöö või meeste halb päev? "Neil on ka omad miinused, päris kõike nad ei oska. Pidime agressiivsed olema ja suutsime seda hästi," arvas Sokk. 

"Nägime, mille pealt nende punktid tulevad ja üritasime seda ära hoida. Eelmisel korral jäime lahjaks," võrdles peatreener tänast ja Iisraelis kindlalt kaotatud kohtumist. "Sel korral suutsime agressiivsemad olla ja see toimis. Nemad ei suutnud midagi muuta." 

Kuidas hinnata Kristian Kullamäe debüüti? "Fantastiline algus poisi karjäärile. Edaspidi enam nii kerge pole. Enam teda kergelt ei võeta. Tehakse korralik skauting ja pannakse kõvad mehed külge. Täna võeti väikse kiiksuga. Noor poiss, aga karistas hästi ära," lausus Sokk. 

"Tal on väga hea korvpallitunnetus. Korvpalligeen on kindlasti sees. Mõnikord jätkub tahtmist isegi rohkem kui vaja on," võttis ta kokku perioodi, kui Kullamäe koondise juures viibis. "Tulevikus võtab ta kindlasti (Eesti koondise) mängujuhi koha."