Ioannis Bourousis päästis taas Kreeka. Foto: fiba.com
Korvpall
25. veebruar 2018, 20:36

Kreeka korvpallikoondis pääses brittide vastu taas üle noatera, Island sepistab järjekordset pisikest imet (1)

Korvpalli MM-valiksarjas peeti täna taas mitmeid põnevaid mänge. Eesti alagrupikaaslastest oli Kreeka kodusaalis Suurbritanniaga hädas, kuid lõpuks teeniti siiski 75:70 võit. 

Novembris peetud kohtumises oli Suurbritannia koduväljakul ülimalt lähedal, et kreeklased ära karistada. Siis tuli ikkagi nimekale vastasele lisaajal alla vanduda. Revanši võimalus tekkis täna. 

Veel viimase veerandi eel olid britid kahe punktiga ees ning minut enne lõppu oli seis viigis. Otsustavaks sai vanameister Ioannis Bourousis, kes 19 sekundit enne lõppu, ühepunktilisest edust 2+1 rünnakuga hakkama sai. Brittidel enam vastukäiku polnud. 

H-grupis on nüüd seis järgmine:
1. Kreeka 4-0
2. Iisrael 2-2
3. Eesti 2-2
4. Suurbritannia 0-4

Samal ajal peetud kohtumises üllatas Island koduväljakul Tšehhit, kellest saadi jagu 76:75. Esimeses mängudeaknas mõlemad matšid kaotanud islandlased võitsid üleeile ka Soomet. 

Kusjuures meie põhjanaabrite seis pole sugugi kiita. Nende õnneks saadi täna jagu 75:70 Bulgaariast, kuigi pusimist oli palju. Veel kolm minutit enne kohtumise lõppu oldi kaotusseisus, kuid lõpp suudeti siiski enda kasuks kallutada. 

F-grupi seis on igati põnev: 
1. Tšehhi 3-1
2. Island 2-2
3. Soome 2-2
4. Bulgaaria 1-3 

Kõikide seni peetud tänaste mängude tulemused: