Riigikogu ja Hannes HansoFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
27. veebruar 2018, 14:32

HANSO: paljud SDE liikmed ei saa aru, millega partei tegeleb ja miks Ossinovskit ei või välja vahetada (128)

Sotsiaaldemokraatliku erakonna kõigest kaheksaprotsendilist ja erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski kolmeprotsendilist reitingut kommenteerides ütles SDE riigikogu liige Hannes Hanso, et erakonnas ei tohiks olla tabusid, vaid arutada tuleks nii võimalikke muudatusi valitsusdelegatsioonis kui ka esimehe võimalikku vahetust.

Hanso sõnul on sotsid teinud endale palju mainekahju, võttes vastutuse valitsuse kollektiivsete otsuste eest: „Oleme end nurka mänginud.” Paljud erakonnakaaslased ei mõista Toompeal vastu võetud otsuseid, sest SDE juhtkond pole suutnud oma otsuseid ka erakonna sees selgitada.

Hanso imestas, miks on inimestele nii oluline, kas õlle pudel maksab 0,99 või 1,19 eurot, aga see paistab olevat elutähtis küsimus.

„Tuleks ausalt rääkida, et äkki tuleks esimees ünber vahetada,” ütles Hanso. Mida Ossinovski ise sellest arvab, Hanso öelda ei osanud, aga tema sõnul on selge, et rahvas teda peaministrina näha ei taha.

Avalik arutelu julgeolekuolukorrast Ukrainas: Hannes Hanso, Jevgeni Ossinovski ja Mihhail Lotman. Foto: Hendrik Osula/Ekspress Meedia

Refereeritud artikli täistekst Delfis