Nõmme Kalju president Kuno Tehva kutsus mullu sügisel Hiiu staadionile ka toonase Tallinna linnapea kohusetäitja, praeguse linnapea Taavi Aasa. Foto: Robin Roots
Spordivaria
1. märts 2018, 16:04

Kuno Tehva: Karu töö peavad nüüd ära tegema kaks Hunti

Kuigi Nõmme Kalju läheb algaval hooajal jalgpalli Eesti meistriliigas kulda püüdma, leidub klubi presidendil Kuno Tehval kiidusõnu ka kahe suurima konkurendi, tiitlikaitsja Flora ja uue tekkinud ühendklubi FC I Levadia kohta.

Vaatamata sellele, et Kalju on asutatud 1923. aastal, oli ta veel kümnend tagasi Eesti jalgpallis paljuski n-ö värskuse tooja. 1997. aastal taasasutatud Kalju jõudis meistriliigasse 2008. aastal. Nüüdseks on temast kujunenud koduse klubijalgpalli üks tugisambaid.

Tõsi, 2012. aastal esimest korda meistriks saanud klubi pole järgnevatel aastatel seda enam korrata suutnud. Järgnenud on teine koht (2013), neljas koht (2014) ja seejärel kolm aastat järjest kolmas koht (2015–2017). Hoolimata sellest, et Kalju on peatreener Sergei Frantsevi käe all kahel korral kolmandaks jäänud, näikse klubi teda jätkuvalt usaldavat.

Hooajaeelses intervjuus on Kalju president Kuno Tehva aga talle omaselt optimistlik. Meeskond on huvitavalt komplekteeritud, ning klubi ründeliin Rimo Hunt (Levadiast), Aleksandr Volkov (Sillamäelt) ja Liliu on liiga tugevaim. Ja kuigi klubist on lahkunud Tarmo Neemelo, Andrei Sidorenkov, Karl Mööl ja Artjom Dmitrijev, on asemele hangitud lisaks kahele Hundile (ka Volkov on ju vene keeles hunt) veel kaks endist Infoneti mängijat, keskkaitsja Vladimir Avilov ja keskpoolkaitsja Sergei Tumasjan.

Nõmme Kalju olulisim täiendus on mullu Levadia eest meistriliigas 20 väravat löönud Rimo Hunt. Foto: Tiina Kõrtsini

Kuno, kas Nõmme Kalju mängib sel hooajal kulla peale?

Nagu igal teisel tippklubil on ka Nõmme Kalju eesmärk alati kulla peale mängida, teeme seda ka sellel hooajal. Kas see meil õnnestub, seda näitab juba aeg.

Mis on see tarkus, mille eelmisest hooajast kaasa võtate?

Võtsime tarkusena kaasa meeskonna mängijate mõnevõrra teistsuguse valiku, mille tulemusena peaks meil algaval hooajal olema ühtne ja hästi komplekteeritud meeskond, kus on noorust, kogemust, sügavust ja kompromissitut võitlust. Oleme tarkust ammutanud ka teadjameestelt, seega lootust on, et asjad sujuvad paremini.

Kas uus ühendklubi FC I Levadia ei hirmuta? Ja kas seda klubi võib Eesti mõistes suurklubiks pidada?

Ma arvan, et jalgpalli mängimine meid ei hirmuta. FC I Levadiat võib kohe päris kindlasti superklubiks pidada. Tal on selleks ju kõik eeldused olemas. Esindusmeeskond on väga hästi komplekteeritud, tal on väga hea peatreener ja kahe klubi peale kokku palju rohkem tarkust, mida tulemuseks realiseerida. Sama palju tarkust on ka FC Floral, ja kui veel ta eelarvet vaadata, siis võib üsna kindel olla, et ka tema ei lähe lati alt hüppama.

Kas lisaks FC I Levadiale, Florale ja Kaljule võib veel mõni klubi medaliheitlusse sekkuda?

Miks mitte? Narva Trans, Tallinna Kalev ja Paide – kõik nad on suutnud korralikud meeskonnad kokku panna ja kindlasti võivad medalitele mängida.

Kalju on alati tähtsustanud publiku staadionile saamist. Kas sel hooajal jätkate samal lainel?

Me ei tähtsusta ainult publiku staadionile saamist, vaid ka publiku klubiga liitmist ja staadionil hoidmist. Kasvatame traditsioone ja oma kogukonda ning tahame Hiiu staadionil alati pakkuda kvaliteetset jalgpallielamust. Oleme turunduses tublid olnud ja kindlasti jätkame samas vaimus ka edaspidi.

Ja lõpuks naljaga pooleks: kas sel hooajal peab Karu (Kaljust Paidesse siirdunud Tarmo Neemelo hüüdnimi) töö nüüd (klubiga liitunud Rimo) Hunt ära tegema?

Karu tööd on ühel Hundil raske ära teha, sellepärast pidime meeskonda tooma kaks Hunti (lisaks Rimo Hundile Aleksandr Volkov – toim)! Saame hakkama!