Kõrgushüppes ületas Maicel Uibo 2.17.Foto: HANNAH MCKAY
Kergejõustik
2. märts 2018, 23:39

ÕL BIRMINGHAMIS | Uibo omapäraseks kujunenud kõrgushüppest: teadsin, et ei tohi lasta end häirida (1)

Maicel Uibo lõpetas Birminghami sise-MMi seitsmevõistluse avapäeva 3436 punktiga, mis annab hetkel kolmanda koha. Päeva lõpuks tegi Uibo tubli etteaste kõrgushüppesektoris, kus ta ületas 2.17, mis on sisetingimustes tema isiklik rekord.

Tulemus oli seda muljetavaldavam, sest Uibo võistles omapärastes tingimustes: ta jäi juba algkõgusel (2.02) üksinda hüppama ning maid tuli jagada kaugushüppajatega, kellega Uibo hoovõturada ristus. Mitmel puhul jäid vabatahtlikud ja teised sportlased Uibo hoovõttu segama. "Meil juhtus seal jah igasugu pulli. Teadsin, et ei tohi lasta end häirida. Pole hullu, mis seal ikka," muljetas Uibo.

Seitsmevõistluse avapäeva tulemused. Foto: Kuvatõmmis

Seitsmevõistlejate päevaplaan on samuti MMil omanäoliselt üles ehitatud. Kell 10 hommikul joosti 60 m, kell 10.40 hüpati kaugust ja kell 12 tõugati kuuli. Seejärel mindi puhkama ja kõrgushüppega alustati alles kell 19.45. "Naljakas jah, homme on veel pikem päev," ütles Uibo. 

Homsele päevale läheb Põlva mees vastu hea tundega. "Õnneks on värskem olla, kui pärast kümnevõistluse esimest päeva, 400 meetrit siin ei ole. Kõrgushüppest sain hea emotsiooni, nurisemiseks pole põhjust. Homme läheb edasi." 

Eesti aja jägi algab seitsmevõistlejate laupäevane võistlus kell 12.

Kõrgushüppes ületas Maicel Uibo 2.17. Foto: HANNAH MCKAY