Maicel Uibo.Foto: REUTERS
Spordivaria
5. märts 2018, 00:05

Pluss, miinus, ennustus | Uibo üllatusmedal, legendaarse kergejõustikutreeneri surm ja Tänaku uus katsumus

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 5. märtsi valik.

Möödunud nädala pluss

Mitmevõistleja Maicel Uibo tõusis Birminghami sise-MMi seitsmevõistluse 6265 punktiga ja pronksmedaliga pildile tagasi. Sagedased vigastused ja katkestamised olid muutnud Uibo omamoodi müsteeriumiks ja MMi eel oli raske ennustada, milleks ookeani taga elav ja treeniv sportlane võimeline on.

Uibol polnud seekord ühtegi ärakukkumist ja julge 1000 meetri jooks pani kahele ilusale päevale väärika punkti. Enne viimast ala kolmandat kohta hoidnud sakslasel Kai Kazmirekil polnud eestlasele midagi vastu panna, kuigi seniste esituste põhjal oodanuks tihedat heitlust. Nüüd jääme huviga suve ootama.

Möödunud nädala miinus

Kergejõustikutreener Endel Pärna surma järel on juhendajata kolm tippjooksjat: Kaur Kivistik, Andi Noot ja Liina Tšernov. 26. veebruaril meie seast lahkunud Pärna õpilased on pidanud juba mitu kriisikoosolekut ja arutanud, kuidas edasi minna.

Endel Pärn koos oma õpilaste Kaur Kivistiku, Andi Nooda ja Liina Tšernoviga Kadrioru staadionil. Foto: Erakogu

„Endel pühendus oma õpilaste aitamisele. Ta ohverdas enda heaolu hoolealuste eduka käekäigu huvides. Tal oli alati õpilaste jaoks aega – vahet polnud, kas oli vaja trenni teha, võistelda või lobiseda,“ rääkis 12 aastat Pärnaga koostööd teinud Kivistik Õhtulehele. 70aastaselt surnud Pärna juhendamisel alustas treeningutega ka Eesti 1500 m, 3000 m ja ühe miili rekordi jooksnud Tiidrek Nurme.

Alanud nädala ennustus

55 

protsenti on tõenäosus, et Ott Tänak ja Martin Järveoja jõuavad Eesti aja järgi ööl vastu reedet algaval Mehhiko rallil poodiumile. Tegemist on hooaja esimese kruusaralliga ja seega on vettpidavaid ennustusi raske teha.

Ott Tänak. Foto: McKlein/TGR

Aga nagu eestlane paari päeva eest märkis, siis peaksid Mehhiko tingimused - muuhulgas palavus ja hõre õhk - Toyotale sobima küll. Võrreldes Rootsi ralliga on soodsam ka Tänaku stardipositsioon, sest reedel läheb ta rajale viiendana.