Davide Astori Fiorentina särgis. Foto: ALESSANDRO BIANCHI
Jalgpall
5. märts 2018, 11:32

31aastaselt siit ilmast lahkunud Itaalia koondislase surm šokeeris jalgpallimaailma

Itaalia jalgpalliüldsust tabas pühapäeva hommikul tõeline šokk, kui Fiorentina klubi kapten Davide Astori avastati oma hotellitoast surnuna.„See oli väga emotsionaalne uudis,“ ütleb Eestis elav saapamaalane Angelo Palmeri. „Itaalias olid eile parlamendivalimised ning meedia tähelepanu oli täielikult sellel. Siis plahvatas ühel vaiksel jalgpalliõhtul selline pomm. Ma olin täiesti šokis, suri 31aastane mängumees, kes nädal tagasi valiti kohtumise parimaks...“Bergamo provintsis sündinud Astori vutitee algas kodulinna lähedalt Pontisolast, enne kui ta 14aastaselt Saapamaa vutigigandi AC Milani noorteakadeemiasse värvati. Milano klubi noortesatsides treenis noor Astori muuhulgas ka legendaarse Franco Baresi näpunäidete järgi, kes 1982. aastal Itaalia koondisega maailmameistriks krooniti. Paraku ei õnnestunud raskes konkurentsis itaallasel läbi lüüa ning pärast lühikesi rännakuid Saapamaa madalamates divisjonides, sai ta oma võimaluse 2008. aastal Cagliari särgis.Nooruspõ
Davide Astori Itaalia koondise dressis. Foto: TONY GENTILE

Cagliari särgis jooksis keskkaitsja kuue aasta jooksul Serie A-s väljakule kokku 174 korral. Seejärel ootas ees aastane kogemus AS Romaga, enne kui ta Fiorentinasse siirdus, kelle kapteniks ta tänavuse hooaja eel valiti. 

Pühapäeval pidi Astori Itaalia kõrgliigas väljakule jooksma 290. korda, kuid ootamatu südamerike lõpetas öösel mehe elutee. Mitteametlikel andmetel murdsid tiimikaaslased Astori hotellitoa ukse maha, pärast seda kui kapten hommikusöögilauast puudus ning oma telefonile ei vastanud. 

Šokis Itaalia liiga jättis nädalavahetusel Astori mälestuseks ära kõik planeeritud kohtumised. 

Astorist jäid siia ilma maha elukaaslane Francesca Fioretti ning kaheaastane tütar Vittoria. 

Cagliari meeskond, kust Astori tuule tiibadesse sai postitas sotsiaalmeediasse järgmise järelhüüde. "Meie särgis täitsid sa oma unistused, lõid koondise eest värava ja olid meie julge kapten. Sa panid inimesed ennast armastama ning armastasid klubi ise vastu. Hüvasti, Davide."

Astorile vutiteed näidanud Franco Baresi: "Uskumatu tragöödia. Olen sõnatu. Ma jälgisin sinu arengut ja olin su valikute üle uhke. Ühinen su perekonna kaotusvaluga. Puhka rahus, Davide."

Sotsiaalmeedias ühines järelhüüetega veel sadu jalgpallureid ja treenereid näiteks Francesco Totti, Andrea Pirlo, Fabio Cannavaro, Iker Casillas, David Silva, Sergio Ramos, David De Gea, Vincenzo Montella, Carlo Ancelotti ja teised.