Foto: PantherMedia/Scanpix
Liigume
5. märts 2018, 13:49

Pane ENERGIA liikuma!

Inimene on tervik, meie mõtted, tunded ja füüsiline keha on omavahel seotud. Kui oleme hädas psüühiliste probleemidega, tuleks teraapias peale vaimu pöörata tähelepanu ka kehale, sest just kehas on peidus vanad allasurutud emotsioonid, mis meid alateadlikult mõjutavad. Põhimõte on aga lihtne: energia on vaja kehas liikuma saada! Abi võid leida järgmistest teraapiatest.

* Holistilise teraapia seansil kasutatakse blokeeritud energia vabastamiseks mitmesuguseid hingamistehnikaid ja käte-jalgade liigutusi.

* Holotroopses hingamises aitavad emotsionaalseid blokeeringuid kõrvaldada kiirendatud hingamine ja keha spontaanne liigutamine.

* Vabastav hingamine keskendub kehas asuvate pingete vabastamisele ühendatud ja sügava hingamise kaudu.

* Joogateraapias kõrvaldatakse joogaasendite ja hingamisharjutuste abil lihaspinged ning parandatakse kogu keha verevarustust, mille tulemusel saab eluenergia kehas vabalt voolata. Nii muutub ka meel rahulikuks ja keskendatuks.

* Tantsuteraapias aitab nii füüsilised kui ka emotsionaalsed pinged kehast vabastada lõdvestunud ja voolav liikumine. Pole kahtlust, et tants muudab ka

Väljavõte 2013. aasta märtsikuu Tervis Plussist.