Canelo Alvarez (paremal) 2017. aasta matšis Gennadi Golovkini vastu.Foto: AL BELLO/AFP/Scanpix
Võitlussport
6. märts 2018, 11:02

Enda väitel saastunud liha söönud poksimaailma superstaar põrus dopingukontrollis (2)

Profipoksimaailma suurimate tähtede sekka kuuluv Saul "Canelo" Alvarez andis positiivse dopinguproovi. Mehhiklase uriinist leiti klenbuterooli jälgi. Ainet kasutatakse nii hingamisteede vaevuste leevendamiseks kui ka kaalu langetamiseks.

Alvarezi sõnul sattus aine tema organismi saastunud liha söömise järel, kirjutas The Guardian. Sama põhjendust on kasutanud ka teised klenbuterooliga vahele jäänud Mehhiko päritolu atleedid. Vabavõitlusega tegelevad vennad Brandon ja Augusto Moreno pääsesid võistluskeelust, USA kodakondsusega Francisco Rivera sai aga nelja-aasta pikkuse karistuse.

Saastunud liha süüdistas 2010. aastal ka Hispaania rattakuulsus Alberto Contador, aga kohtuvaidluste järel jäi ta siiski klenbuterooli tarvitamises süüdi. Contador jäi muuhulgas ilma ka 2010. aasta Tour de France'i velotuuri võidust.

Vähemalt Alvarezi põhjendus pole siiski õhust võetud, sest isegi maailma antidopinguagentuur WADA on Mehhikosse sõitnud sportlasi hoiatanud, et liha söömine pole seal riigis ohutu.

27aastane Alvarez valmistub mais peetavaks keskkaalu suurmatšiks kasahh Gennadi Golovkini vastu. 2017. aastal peetud heitlus jäi viiki ja Golovkinile jäid tiitlivööd alles.