Jonas MaciulisFoto: AFP/Scanpix
Korvpall
6. märts 2018, 21:10

Täiendatud EuroCupi veerandfinaalmängu tulemusega!

Eesti korvpalliajaloo ühe valusama korvi visanud leedulane liitus Ühisliiga tippklubiga

Oli 2015. aasta septembrikuu ning Riia EMil näitas tabloo Eesti ja Leedu korvpallikoondiste mängus 62:62. Siis võttis Jonas Maciulis palli tõi lõpusekundil omadele võidu 64:62, võttes eeslastelt võimaluse mängida lisaaega Euroopa tippriigiga.

Viimased neli aastat Madridi Reali esindanud Maciulis lahkus sealt hiljuti ja liitus Venemaa ühe parema klubi Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga. Kuban otsis väikese ääre kohale uut meest, sest põhiviisiklane Ryan Broekhoff on sõrmevigastuse tõttu poolteist kuud audis. Maciulis saab meeskonda esindada VTB Ühisliigas - kus täna on viimane mängijate registreerimise päev -, kuid mitte EuroCupil.

Kuban pidas täna EuroCupi veerandfinaali avamängu Gran Canariaga ja võitis pärast 39:47 kaotatud poolaega 79:74. Veel neli ja pool minuti enne lõppu juhtisid külalised 70:63, kuid võõrustajad lõpetasid mängu võimsa 16:4 spurdiga. Võitjaile tõi Dmitri Kulagin 20 ja Mardy Collins 17 punkti, vigadega kiirelt kimpu sattunud ekskalevlane Frank Elegar panustas 12 minutiga 7 punkti ja 6 lauapalli. Edasi saab kahe võiduga.

Ühisliigas jagab Kuban koos Peterburi Zenitiga kolmandat kohta, mõlemal on 12 võitu ja 4 kaotust.