Ottomar Ladva.Foto: Alar Truu
Spordivaria
7. märts 2018, 22:47

Ottomar Ladva superpartii Norra suurmeistri vastu aitas Eesti maailmaliigas play-off'i (4)

Ottomar Ladva mängis male maailmaliiga 9. mängudevooru viimases vastasseisus viiki Magnus Carlseniga, aidates Eesti meeskonna play-off'i.Pro Chess League's ehk male maailmaliigas vajas Norra kohamängudele jõudmiseks kindlasti Eesti vastu võitu, kuid 20aastane Ladva suutis edukalt kolmekordse maailmameistri Carlseni rünnakuid tõrjuda ning suurmeistriga viiki mängida. Eesti ja Norra meeskonnad mängisid matši seega 8:8 viiki, mis tähendab, et neljandana pääsesid Ida divisjonist play-off'i just eestlased.

Eesti võistkonna Estonian Horses koosseis: Jaan Ehlvest, Ottomar Ladva, Meelis Kanep, Aleksander Volodin, Sander Kukk, Uku Valner, Siim Kanep, Nikolai Kunitsõn ning vabaagentidena Sergei Šipov (Venemaa), Avital Borutšovski (Iisrael), Sergei Bešukov (Venemaa) ja Aleksander Oništšuk (USA).

Pro Chess League on teist hooaega tegutsev maailmaliiga, mis koosneb neljast divisjonist – Ida divisjon (Ida-Euroopa ja India), Kesk (Lääne-Euroopa), Atlandi (Põhja- ja Lõuna-Ameerika idarannik) ja Vaikse ookeani (Ameerika läänerannik, Hiina, Austraalia).

Igas divisjonis on kaheksa võistkonda, kellest neli edukamat pääseb play-off'i.

Igaks matšiks tuleb välja panna neli mängijat, kelle keskmine malereiting ei ületa kokku 2500. Üle 2700 reitinguga mehed arvestatakse kui 2700, alla 2200, kui 2200. Korraga saab mängida kolm kohalikku ja üks välisagent.

Internetis toimuval võistlusel mängivad igas matšis kõik mängijad kõigi vastasvõistkonna liikmetega ühe korra läbi ehk kokku mängitakse matšil 16 partiid kiirmale ajakontrolliga 15 min + 2 sek.