Luka DoncicFoto: AFP/Scanpix
Korvpall
8. märts 2018, 14:49

Kas Luka Doncic peab vigastuse tõttu jätma Euroliiga mängu vahele?

Sel nädalal peetakse korvpalli Euroliigas 25. vooru mängud. Tänases keskses kohtumises võtab Madridi Real vastu Ateena Panathinaikose ning peab ilmselt läbi ajama oma noore staari Luka Doncicita.

Veebruari viimasel päeval 19aastaseks saanud sloveenia noormees vigastas üleeilsel treeningul reie tagumise külje lihast ning tema osalemine on portaali Eurohoops andmetel kahtluse all. Panathinaikosel on kindlasti üks kadu, Hispaaniasse ei sõitnud tagamees Nikos Pappas.

Ent Realile oleks Doncici puudumine kindlasti valusam löök, mis sellest, et too on viimastes mängudes domineerinud vähem kui hooaja alguses. Hooaja kasulikkusereitingu edetabelit juhtiv Doncic (23,1ga) on seni teinud kaasa kõigis 24 kohtumises. Sloveenia korvpalliliidu värsketel andmetel peab Doncic pidama kahe nädala pikkuse pausi.

Nii Realil kui ka Panathinaikosel on 14 võitu ja 10 kaotust, nad jagavad koos Himkiga viiendat kohta. Ühe enamvõiduga Kaunase Žalgiris on tagaajajate suureks sihtmärgiks, sest koht esinelikus tagab veerandfinaalis koduväljakueelise.

Tänast mängupäeva alustavad Eesti aja järgi kell 19 Himki ja Milano Emporio Armani. Veel kohtuvad Istanbuli Anadolu Efes - Tel Avivi Maccabi (19.30) ja Valencia - Vitoria Baskonia (21.30). Mäng Real - Panathinaikos algab kell 22.

Homne keskne heitlus toimub Kaunases, kus Žalgiris võtab vastu tiitlikaitsja, praegu 17 võiduga koos Pireuse Olympiacosega teist kohta jagava Istanbuli Fenerbahce. Olympiacos võõrustab Bambergi ning 19 võiduga ainujuhtija staatust nautiv Moskva CSKA Malaga Unicajat.