Romelu Lukaku jättis Dejan Lovreni (paremal) otsustavatel hetkedel pealtvaatajaks. Foto: ANDREW YATES
Jalgpall
10. märts 2018, 19:39

TWITTERIMÖLL | Lovren jooksis taas lati alt läbi, kas Klopp peaks vaatama Klavani suunas? (1)

Liverpooli jalgpallimeeskonna peatreeneril Jürgen Klopil jagub pärast tänast 1:2 kaotust Manchester Unitedile palju mõtteainet. Kuigi Old Traffordil ei saanud käima ka ründetegevust, siis viik või võit jäid ikkagi kaitses tehtud eksimuste taha.

Eriliselt saavad ingliskeelses jalgpallimeedias pikki päid ja jalgu keskkaitsja Dejan Lovren ning paremal äärel tegutsenud Trent Alexander-Arnold. Ajaleht Liverpool Echo hindas mõlemat meest hindega 5 (maksimum oli 10). Sama kehvaks peeti ka Mohamed Salahi, Alex Oxlade-Chamberlaini ja Emre Cani etteastet.

Lovren kaotas mõlema Unitedi värava eel otsustava õhuvõitluse Romelu Lukakule. Liverpooli fännide jaoks pole tegemist millegi uuega, sest Lovren on ka varem tõestanud, et tema vorm võib olla väga ebastabiilne. Portaal This is Anfield oli horvaadi hindamisel veel karmim: nemad andsid talle kümne palli skaalal kahe.

Eriliselt särav päev polnud ka maailma kalleimal keskkaitsjal Virgil van Dijkil. Hollandlasel oli hea võimalus seisuks 1:1 teha, kuid hetk hiljem oldi hoopis 0:2 taga.

Foorumites ja Twitterist leiab palju nõutuid Liverpooli poolehoidjaid, kes näeksid tänase matši järel Lovreni asemel väljakul pigem Joel Matipit või Ragnar Klavanit.

Viimane neist kuulus viimati liigamatšis algkoosseisu 1. jaanuaril, kui lõi Burnley võrku 2:1 võiduvärava. Kaks nädalat hiljem käis eestlane minutiks väljakul ka võidumängus Manchester City vastu, kuid seejärel segasid eestlast nii haigus kui vigastus. Nüüd on ta juba pikka aega täistuuridel treeninud ja mängis teisipäeval kümmekond minutit Meistrite liigas Porto vastu. Täna ei usaldanud Klopp Eesti koondise kaptenit isegi mitte varumeeste hulka.

Kui vaadata Liverpooli seeriat 10. detsembri ja 14. jaanuari vahel, siis käis Klavan järjest väljakul kaheksas liigamängus, millest Liverpool võitis viis ja viigistas kolm.

Ehk oleks taas aeg eestlasele võimalus anda?