Jari-Matti Latvala.Foto: LEHTIKUVA
WRC
11. märts 2018, 19:20

"See on ebaaus!" Tulivihane Latvala ähvardas WRC-sarja bosse vaikimisstreigiga (7)

Mehhiko MM-rallil kaheksandat kohta hoidev Jari-Matti Latvala (Toyota) sai pahakseks, kuuldes, et ta peab kell 20.18 algavale punktikatsele startima WRC-autoga sõitvatest pilootidest esimena.

Tänasel kahel esimesel katsel läks juba reedel katkestanud ning eile Rally 2 süsteemis võidukihutamist jätkanud Latvala rajale seitsmendana, pärast kuute WRC-autot, mis polnud veel katkestanud.

"Mul on väga hea meel ja tore on seda intervjuud anda, aga siin on üks probleem," ütles Latvala WRC ametlikus ülekandes pärast seda, kui ta oli korraks läinud 21. katse liidriks.

"Kuulsin ettepanekut, et ma oleks esimene WRC-piloot, kes läks punktikatsel rajale. See pole kohe kindlasti õige käitumine. Me oleme kaheksandal kohal ja nüüd peame minema rajale esimesena? Kui te tahate sellist valikut teha, siis on ka minul oma valik - võin rääkimise lõpetada. Võin sõita ühe ralli nii, et ei räägi mitte midagi. Tahan, et te mõtleksite, mis on aus ja mis mitte," lisas ta.

Eile katkestanud Latvala tiimikaaslase Ott Tänaku stardipositsioon oli tänasel kahel esimesel kiiruskatsel kümnes. Kokkuvõttes on eestlane WRC-pilootidest praegu viimane ja seega peaks hoopis tema teistele rada puhastama.

Tõsi, punktikatsel läbitakse sama trass, mis äsja 21. katsel ja tingimused on seega pisut võrdsemad. 21. katse võitis lõpuks Tänak, edu Latvala ees oli 1,4 sekundit.

***

Uuendatud kell 20.11: Latvala pahameel oli siiski pisut ennatlik ja ilmselt annab ta intervjuusid ka aprillis Korsikal. Stardijärjekord punktikatseks: 1.Greensmith, 2.Tidemand, 3.Tänak, 4.Suninen, 5.Lappi, 6.Latvala, 7.Neuville, 8.Loeb, 9.Mikkelsen, 10.Meeke, 11.Sordo, 12.Ogier.