KohusFoto: ALDO LUUD
Krimi
12. märts 2018, 14:21

Kohus lükkas Hirve kaitsja ülisuure kautsjoni tagasi (17)

Ärimees Hubert Hirve advokaat taotles esmaspäeval Tallinna ringkonnakohtus oma kaitsealuse vahi alt vabastamist Eesti mõistes väga suure kautsjoni vastu. Kohus lükkas tema taotluse siiski tagasi.

Vandeadvokaat Sven Sillar ütles Õhtulehe ajakirjanikule, et ta soovib kaitsealuse vabastamist kautsjoni eest, kuna Hirve kahtlustatakse majanduskuritegudes ja nende toimepanijad pole ühiskonnale otseselt ohtlikud. Summa suurus võiks jääda Eestis varem määratud kautsjonite ülemise piiri lähedale. "Summa on kohtu otsustada, aga see suurusjärk võiks olla 100 000 - 200 000 eurot," rääkis Sillar.

Ringkonnakohus otsustas Sillari taotluse tagasi lükata ja Hirve vahi alla jätta. Ärimehe kaitsja saab ringkonnakohtu määruse veel riigikohtus vaidlustada.

Senine rekordkautsjon pärineb 2005. aastast ning oli kolm miljonit krooni ehk praegu kehtivas rahas umbes 192 000 eurot. See maksti Žan Glükmanni eest, kes tallab jälle kohturadu, seekord soodustuskelmusega seotud asjas.

Keskkriminaalpolitsei pidas veebruaris kinni tuntud ärimehed Hubert Hirve ja Pavel Gammeri ning veel ligi kümme nendega seotud inimest. Kuriteos kahtlustatavatena kuulati üle kokku enam kui kümme inimest ning otsiti läbi kahtlustatavate elu- ning töökohti peamiselt Tallinnas ja Harjumaal, aga ka mujal Eestis. Teadaolevalt kahtlustatakse kinnipeetuid kuritegelikku ühendusse kuulumises, ühenduse juhtimises kahtlustatakse Hirve ja Gammerit.

Väidetavalt sisaldab kahtlustus maksupettuste ja omastamise episoodi, kokku vähemalt üle miljoni euro, samuti üle kolme miljoni USA dollari väljapressimise katset ühelt ettevõtjalt. Riigiprokuratuuri teatel on kuritegelikul teel saadud tulu täpne suurus on väljaselgitamisel.