Anett Kontaveit (vasakul) ja Kaia KanepiFoto: Robin Roots
Tennis
12. märts 2018, 10:28

Varane väljakukkumine ei mõjuta - Kontaveit ja Kanepi ilmselt tõusevad edetabelis

Ehkki Eesti paremad tennisistid Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi langesid Indian Wellsi turniiril välja teises ringis, ei mõjuta see nende edetabelikohta negatiivselt.

Kontaveit asub praegu ametlikus edetabelis 28. kohal, kuid Indian Wellsi turniiriga ei suuda temast tõenäoliselt mööduda keegi - kui mõni viiendas kümnes asuv mängija just suurüllatust ei vormista. Küll langeb ilmselt Kontaveitist tahapoole venelanna Jelena Vesnina, kes, tõsi küll, on veel konkurentsis, kuid peaks oma positsiooni säilitamiseks finaali välja jõudma.

Kontaveit jõudis mullu samal võistlusel samuti teise ringi, kuid sai mitu võitu kvalifikatsioonis ja mängis ka põhiturniiri esimeses ringis - seetõttu läheb temal kaduma 55 edetabelipunkti. Mullu algas just Indian Wellsist tõus, nii et edaspidi läheb punktide kaitsmine järjest raskemaks. Miamis - kus tänavune võistlus algab järgmisel nädalal - läbis Kontaveit samuti kvalifikatsiooni ja sai kaks võitu ka põhiturniiril.

Kanepi pidas teatavasti mullu samal ajal mängupausi ning temale toob igal turniiril saavutatud iga võit punkte juurde. Nüüd lisandub 35 silma, mis tõstab ta nädala pärast avaldatavas edetabelis eeldatavalt 64. kohalt 60ndaks.