Ivan Savvidi marsib väljakule ja parem käsi haarab relva järele...Foto: Twitter
Jalgpall
12. märts 2018, 12:59

VÕIMALIK VAID... | Kreeka vutiklubi püstoliga relvastatud venelasest omanik jooksis väljakule, ähvardas kohtunikku ja nõudis värava lugemist! (9)

Kreeka jalgpallimeistrivõistluste esikolmikusse kuuluvate meeskondade mäng Thessalonikis sealse PAOKi ja Ateena AEK vahel jäi eile lõpetamata paradoksaalsel põhjusel. Mängus olid lugemata jäänud värav, meeskonna venelasest omanik, relv...

Nimelt lõi PAOKi mängija Fernando Varela 90. minutil värava, kuid kohtunik Giorgios Kominos ei lugenud seda suluseisu tõttu. Selle peale tormas väljakule PAOKi klubi venelasest omanik Ivan Savvidi, kes oli AEK esindajate teatel püstoliga relvastatud ja kes ähvardas kohtunikku, vahendas agentuur AFP. Võõrustajate protestilaine oli nii terav, et AEK mängijad pidasid paremaks lahkuda väljakult tribüüni alla.

AEK esindajad kurtsid, et Savvidi ei ähvardanud mitte ainult kohtunik Kominost, vaid ründas ka Ateena klubi direktorit Vassilis Dimitriadist. Lisaks olevat PAOKi spordidirektor, endine FIFA kategooria vilemees (!) Luboš Michel öelnud Kominosele: "Sinuga on lõpp!"

Täna andis Kreeka politsei välja orderi Savvidi ja veel nelja isiku vahistamiseks, põhjuseks intsidendis osalemine. Savvidil on relvaluba, kuid Kreeka seaduste kohaselt ei tohi mitte keegi, isegi mitte korda valvavad politseinikud, olla jalgpallistaadionidel relvaga. Savvidi esindajad ruttasid aga Vene meediale teatama, et mingit ähvardamist ei toimunud.

Mis aga eile õhtul edasi sai? Lugu jätkus sellega, et Kominos muutis oma otsust ja luges Varela värava. Ent ta ei suutnud AEK jalgpallureid veenda mängu lõpuni mängima - ateenlased polnud oma turvalisuses kindlad ja kohtumine katkestati.

Juhtunuga on kursis ka rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA. "FIFA ei aktsepteeri niisugust käitumist. Et intsident toimus riigi meistrivõistlustel, peavad ükskõik millised distsiplinaarkaristused võtma vastu Kreeka vastavad organud," vahendas FIFA seisukohta BBC ajakirjanik Richard Conway.

Tegemist pole sugugi esimese sel hooajal pooleli jäänud PAOKi kodumänguga. Veebruaris katkestati kohe esimestel sekunditel kohtumine veel ühe liidrite sekka kuuluva tiimi Pireuse Olympiacosega, sest külalistiimi peatreeneri Oscar Garcia näkku lendas kõva paberirull ja ta toimetati haiglasse.

AEK juhib liigat 24 mängust teenitud 54 punktiga. Olympiacosel on 25 mängust 50 ja PAOKil 24st 49 punkti.