Endine FIFA president Sepp BlatterFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
12. märts 2018, 13:39

Sepp Blatter Venemaale: inglased ei oska kaotada, teilt ei võta jalgpalli MMi keegi ära! (2)

Mõne aasta eest korruptsioonisüüdistuse tõttu ametist tagandatud rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA president Sepp Blatter andis Venemaa ajalehele Sport-Ekspress pika intervjuu, kus rahustas meie idanaabreid, et MM toimub ja sellel osalevad kõik 32 meeskonda.

Eelmisel nädalal esitas Suurbritannia välisminister Boris Johnson üleskutse, et Inglismaa koondis võiks MMi boikoteerida juhul, kui tuvastatakse Venemaa osalus Inglismaal mürgitatud endise luuraja Sergei Skripali mõrvakatses. Venemaal peetava MMi ignoreerimise mõtteid on mõlgutatud veel mõnes riigis, tulnud ka üleskutseid sellelt riigilt MM ära võtta. Blatter märkis, et midagi niisugust ei saa juhtuda.

"Ütlen üht: MMi ei jäta keegi ära. See võistlus toimub. Ja kõik finaalturniirile jõudnud meeskonnad mängivad seal," alustas Blatter. "Jalgpall iseenesest on suurim nähtus. Sellega on otseselt või kaudselt seotud peaaegu kaks miljardit inimest! MM on sündmus number üks, seda hinnatakse olümpiamängudest kõrgemalt. Olümpia kestab kaks nädalat, MM kuu aega. Kordan: 2018. aasta MM toimub Venemaal!"

Ajaleht jätkas küsimusega, kui tõsised olid Blatteri meelest katsed võtta Venemaalt MM ära? "Ainus organisatsioon, mis saab teatada MMi ärajäämisest või edasilükkamisest, on FIFA. Millised on aga FIFA ja Venemaa vahelised suhted, nägid kõik hästi neil päevil ilmunud videoklipist, kus [FIFA president] Gianni Infantino ja [Venemaa president] Vladimir Putin mängisid jalgpalli. FIFAs pole kunagi seadnud keegi kahtluse alla MMi toimumist Venemaal."

Ainult inglased ei rahune kuidagi maha.

Blatter: "Nad on niisugused. Nad olid ja on ka minu vastu. Neid ei rahulda keegi ega miski. Inglased ei oska kaotada."