Sebastian Ogier.Foto: ULISES RUIZ
WRC
12. märts 2018, 16:29

Viiekordne maailmameister Ogier: Mehhiko ralli võit oli mu karjääri üks paremaid

Autoralli MM-hooaja kolmanda etapi Mehhikos võitis kogenud Sebastien Ogier. Lähimat konkurenti edestas ta enam kui minutiga. 

Nigelast stardipositsioonist tingituna Ogier esiti päris tippkonkurentsi ei sekkunud, ent kannatas esimese tõsise võistluspäeva ära. Ta säilitas hea rünnakupositsiooni, et laupäevale juba paremalt lähtekohalt vastu minna. Osati konkurentide ebaõnne tõttu, aga ka tänu prantslase heale tegutsemisele, oligi ta viimaseks päevaks kindel liider ning edu enam käest ei andunudki. 

"Juba enne võistlust teadsin, et tuleb väga raske nädalavahetus. Teadsin, et hea tulemuse tegemiseks pean olema oma parimal tasemel," rääkis Ogier wrc.com-ile. "Ma ei mõelnud kordagi võidule. Oli teada, et konkurentidel on iga kilomeetri kohta sekundiline eelis." 

Sellepärast ei jäänudki tal muud üle, kui korralikult vajutada. "Kihutasime suurema osa ajast gaas põhjas. Esimesel päeval tuleb esimeste seas rajale minna ja kogu võistlus käib viimasel piiril. See on veidi frustreeriv, kuid tuleb rahulikuks jääda ja kaotussekundeid võimalikult vähe koguda," arutles viiekordne maailmameister. 

Kusjuures oma esimese etapivõidu Mehhikos sai Ogier täpselt 10 aastat tagasi. Siis roolis ta JWRC sarjas Citroën C2 rooli. "Saime toona Julieniga (Ingrassia - kaardilugeja) siin suurepärase võidu. See oli nagu unistuse täitumine. Oli fantastiline nüüd seda korrata, tegin siin tänavu kogu karjääri ühe parima esituse."