Seisukoht

Seisukoht | Nutikad eestlased (3)

LISA KOMMENTAAR

Iroonman15. märts 2018, 13:44
Meie kogu nutikus seisneb Vargamäe Pearu "rehnuti pidamises" et kuidas "kahasse kraavikaevmisega" naabrimehel tünga teha. Juba kunagi ammustel aegadel on meie rahva kohta öeldud, et eestlased on võõraste vastu umbusklikud, isandate vastu pugejalikud aga omade vastu tigedad - või kuidas see ütlemine sõnasõnalt oligi. Mõtlemise kohta öeldi ka midagi, et nõme, või nii. Ju neil ikka õigus oli, mida meie Lennart Merigi ära tundis ja ütlejate järeltulijatele kõrged teenetemärgid kaela riputas, et "kuradi hästi ütlesid"
Kui peaksime nutikad olema,tuleb meil ajalugu otsast-lõpuni uurida.Kuidas oli elu enne ja pärast meie sündi!12. märts 2018, 20:21
Ei möödu ükski päev,nädal,kuud,kuu,aastaajad,aastaarvud ja kellaajad.Rääkimata riikidest,kus midagi algas ja kus midagi lõppes.Nii et ajalugu on ikka üks täielik paras pähel meie kõigi jaoks.Igapäeva kohta räägib ajalugu meile nii mõndagi.On ka ka neid lugusid,mida me kahjuks nii kergesti unustada ei suuda.Muidugi me püüame,kui jutt on läbi elatud aastatest.See on meil kõigil täiesti erinev aeg.Küll ma olen tähele pannud,kuidas see kell tegelikult nii kiiresti edasi liigub.Ükskõik millega sa oma päeva ei alustaks ja aeg on vot juba nii kaugele läinud.Aega on ka võimalik kevadel tagasi keerata.Räägiti siin hiljuti "kella keeramisest",mida tahtetakse parasjagu ära jätta.Aga noh! Eks vaatab,mis sellest loost saab.Tegelikult peale ajaloo on ka võimalik leida nutikust oma lemmik hobist,mis kellelgi hästi edeneb.Näiteks meistri töö alal on:käsitöö,kunst ehk joonistamine,tikkimine,tegeleda omal vaba valiku järgi kirjanusega.
vist asjatu lootus12. märts 2018, 17:22
Annaks keegi valitsusele ka mõistust.