Mart TreialFoto: Stanislav Moshkov
Seisukoht
12. märts 2018, 18:34

Seisukoht | Nutikad eestlased (3)

Juba vanarahvas ütles, et mida ei saa jõuga, seda saab nõuga. Just tolle ütluse järgi talitasidki hiljuti rallisõitja Ott Tänak ja kiiruisutaja Saskia Alusalu. Ja edukalt!

Tänak kihutas Mehhikos nobedalt, kuid oli turboprobleemi tõttu sunnitud kolmandalt kohalt katkestama. Väga valus tagasilöök, arvestades tema ambitsioone (maailmameistritiitel) ja tänavust tihedat konkurentsi. 

Aga eestlasel oli veel üks õlekõrs: naasta pühapäeval superrallisüsteemis rajale ja panna kõik panused viimasele ehk punktikatsele. Ta hilines šansside suurendamiseks meelega starti, et saada kruusarajal parem lähtepositsioon. Teenitud karistusminutid ei muutnud üldarvestuses midagi. Küll aga võivad sügisel olla määrava tähtsusega nood viis punkti, mille ta katsevõidu eest taskusse pistis.

Ebasportlik? Kindlasti mitte! Puhas reeglite enda kasuks väänamine ehk sportlik kavalus. Meistri tunnus. Samasse rubriiki liigitub ka Alusalu neljas koht olümpiamängudel, kus ta pigistas briljantse taktika ja veidra võistlusformaadi toel enda võimetest maksimumi. Rõõm näha, et eestlased on nutikad.