Kelly Sildaru.Foto: HANDOUT
Talisport
12. märts 2018, 20:01

Sildarust võib saada järgmise taliolümpia staar! 

Kelly Sildaru CNNile: eestlased on tagasihoidlikud ja siin on hea tuntud olla (20)

16aastane freestyle-suusataja Kelly Sildaru on armastatud sportlane üle kogu maailma. Olümpiadebüüt jäi tänavu Pyeongchangis tegemata, kuid pilgud on juba suunatud tulevikku. USA üks suuremaid uudisteportaale CNN tegi andeka neiuga intervjuu ning nimetas teda 2022. aasta taliolümpia potentsiaalselt üheks suurimaks täheks. 

"Olen kogu aeg arvanud, et olen täiesti normaalne laps," ütles Sildaru CNNile. Vahemärkusena on ajakirjanik lisanud, et rohkem leidub tõendeid, mis teevad Kellyst väga erilise nooruki. 

Nimelt on Sildarul vaatamata noorele eale juba palju saavutanud. Tema auhinnakapist leiab kaks X-mängude kulda ning ühe hõbeda. Lisaks on tal kaks tiitlit Dew Tour´ilt ja juunioride MMilt. Ilmselt tulnuks lisagi, kuid tänavuse hooaja lõpetas põlvevigastus juba mullu septembris. 

"Pärast X-mängude võitu jäävad inimesed mind tänaval vaatama. Aga eestlased on häbelikud. Nad ei tule minuga koos pilti tegema," arutles Sildaru. "Eestis on päris hea kuulus olla - palju lihtsam kui USAs." 

Neiu tunnistab, et üsna veider oli Pyeongchangi mängude pargisõidu finaali telerivahendusel jälgida. Veel enam, et võistlus peeti tema sünnipäeval. Optimismi kadumiseks siiski põhjust pole. 

"Loodetavasti on mu parimad aastad veel ees," lausus Sildaru. "Olen veel nii noor, et ei taha liialt vara naasmisega riskida. Võtan paranemiseks nii palju aega kui vaja ja lähen alles siis uuesti rajale." 

Samuti räägib Sildaru oma perekonnast, trikkidearsenalist ja järgmistest olümpiamängudest. Täispikk lugu on saadaval siit!