Rauno Nurger palliga. Foto: facebook.com/Go-Shockers
Korvpall
16. märts 2018, 18:00

Millised on Rauno Nurgeri ja Wichita State´i võimalused Märtsihullusel? Kotsari mullune temp võrduks suurüllatusega

Esmaspäeva varahommikul avaldati USA üliõpilaskorvpalliliiga Märtsihullusele ehk finaalturniirile jõudnud meeskonnad ning nende asetused. Eesti lippu hoiab kõrgel Rauno Nurger, kes pallib Wichita State´i ridades. 

Wichitale anti Ida regioonis neljas asetus, mis viib nad avaringis kokku Marshalli ülikooliga. Vähemalt esimeses matšis on meie mehe kodusats kindel favoriit. 

"Esmalt tuleb alistada Ardo Ärmpalu kunagine ülikool Marshall. Olen optimistlikult meelestatud. Negatiivne tulemus algfaasis oleks kindlasti üks turniiri suurimaid üllatusi," rääkis ülikoolikorvpalliga hästi kursis olev Toomas Annuk Õhtulehele.

Edu korral ootab Wichitat ilmselt ees lahing viiendada asetatud West Virginiaga. Siin vastasseisus ei oska Annuk kummalegi meeskonnale eelist anda. "Eeldades, et nii Wichita kui ka West Virginia läbivad esimese ringi, saame näha vägagi võrdsete meeskondade vastasseisu," arvas ta. 

"Viimatises, 12.03 seisuga avaldatud NCAA tabelis, asuvad meeskonnad 15. ja 16. kohal. Lisaks saaksime näha tõeliste staartreenerite: Greg Marshalli ja karjääri jooksul üle 840 võidu kogunud Bob Hugginsi vastasseisu. Selles paaris  on minu hinnangul võimalused 50-50." 

Kolmandasse ringi jõudmist peabki Annuk Wichita puhul kõige tõenäolisemaks. Seal ootab suure tõenäosusega ees kogu turniiri üks suuremaid favoriite Villanova, kes on idadivisjonis esimese asetusega ning kogu riigis hinnanguliselt tugevuselt teine ülikool. 

Kuid üllatusi on ennegi juhtunud. Näiteks mullu ei oodanud keegi, et Maik-Kalev Kotsar ja South Carolina nelja parema hulka jõuavad. Sarnast tempu on Wichitalt tänavu raske oodata, kuid mitte võimatu. 

"Ehkki Wichita on teinud tugevas American konverentsis eduka hooaja, siis jõudmine F4 turniirile oleks kindlasti väga positiivne üllatus," võttis Annuk kokku. 

Wichita peab oma esimese vooru mängu täna kell 19.30.