Ivan Savvidi marssis väljakul tulirelvaga.Foto: Twitter
Jalgpall
13. märts 2018, 21:31

Putini lähikondlase tembutamise tagajärg: FIFA ähvardab Eesti koondise alagrupikaaslast äärmusliku meetmega (2)

Kreeka jalgpalliskandaal kogub aina tuure. Nädalavahetusel relvaga platsile tormanud Thessaloniki PAOKi omanik Ivan Savvidi esitas küll toimunu eest avaliku vabanduse, aga uudisteagentuur AFP andmetel varjab ta end politsei eest.

PAOKi ja Ateena AEK kohtumine läks käest mängu lõpus. Nimelt lõi PAOKi mängija Fernando Varela 90. minutil värava, kuid kohtunik Giorgios Kominos ei lugenud seda suluseisu tõttu. Selle peale tormas väljakule PAOKi klubi omanik Savvidi, kellel oli taskus revolver ja kes ähvardas AEK esindajate teatel kohtunikku.

Savvidi saatis PAOKi kaudu Kreeka meediale avalduse, kus kinnitas, et ei kavatsenud relva kasutada ja kahetses väljakule jooksmist, aga hoolimata vahistamiskäsust pole Gruusias sündinud mees ennast politseile kätte andnud. Vene kodakondsusega Savvidi kuulub president Vladimir Putini lähikondlaste sekka ja teda peetakse Venemaa üheks rikkamaks inimeseks.

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA on Kreeka alaliidul palunud segadus kiiremas korras lõpetada. Kui kired ei vaibu, ei välistanud FIFA ka Kreeka alaliidu tegevusloa peatamist.

"Kreeka liikmelisus FIFAs peatatakse, kui vastavad organid ei võta antud juhtumi valguses vastu piisavaid meetmeid, et tulevikus sääraste vägivallajuhtumite toimumist ennetada ning kõrgliiga sujuvat toimumist tagada," seisis FIFA avalduses.

Sellisel juhul ei saaks Kreeka osaleda ka uues UEFA rahvuste liigas. Kreeka on ühes alagrupis ka Eestiga. Kahe koondise esimene matš peaks ajakava järgi toimuma 8. septembril Tallinnas.