Wissam Ben Yedder tõusis Sevilla kangelaseks.Foto: JASON CAIRNDUFF
Meistrite liiga
13. märts 2018, 23:37

Manchester Unitedi košmaarne õhtu lõppes Meistrite liigast välja kukkumisega, veerandfinaali pääsesid Sevilla ja AS Roma (5)

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas langes konkurentsist Manchester United, kes kaotas koduväljakul 1:2 Sevillale. Avamäng oli Hispaanias jäänud 0:0 viiki.

Üsna uniselt alanud kohtumises hakkas juhtuma teisel poolajal. Esmalt luhtasid mõlemad tiimid häid võimalusi, aga Sevilla vahetusmees Wissam Ben Yedder lõi 74. ja 78. minutil kaks ära. Unitedil oli seejärel vaja juba kolme tabamust, aga jõuti ainult üheni - 84. minutil oli täpne Romelu Lukaku.

Sevilla polnud varem Meistrite liiga nime kandval turniiril veerandfinaali pääsenud. Selle eelkäija ehk Euroopa karikasarja ajastul õnnestus see hooajal 1957/1958.

Teises paaris alistas AS Roma kodus 52. minuti Edin Džeko väravast 1:0 Donetski Šahtjori. Võõrsil oli Roma kaotanud 1:2, aga võõrsilvärava reegel viis Itaalia suurklubi edasi.

Edin Džeko. Foto: MAX ROSSI

Esimest korda 11 aasta jooksul jõudis Meistrite liiga veerandfinaali kaks Itaalia meeskonda - veerandfinaali murdis ka Torino Juventus. Lisaks neile ja Sevillale on edasipääsu taganud Manchester City, Liverpool ja Madridi Real.

Kolmapäeval kohtuvad veel Barcelona - Chelsea (esimene mäng lõppes Londonis 1:1) ja Istanbuli Besiktas - Müncheni Bayern (esimene mäng lõppes Münchenis Bayerni 5:0 võiduga).