Jose Mourinho.Foto: DAVID KLEIN/Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
14. märts 2018, 00:52

Maatasa tehtud Jose Mourinho: tore näha, et kõik Unitedi mängijad on kurvad (1)

Old Traffordilt vilekoori saatel lahkunud Manchester Unitedi jalgpallimeeskonna peatreener Jose Mourinho ütles pärast Meistrite liigast välja kukkumist, et Sevilla oli kaheksandikfinaalis Unitedist parem meeskond. Hispaanias leppisid tiimid 0:0 viiki, teisipäeval alistas Sevilla Unitedi võõrsil aga 2:1.

"Mul on tõesti hea meel näha, et kõik mängijad on kurvad. Arvasin kogu aeg, et esimene värav on ülioluline. Mitte pelgalt esimese kohtumise tulemuse tõttu, vaid ka mängu iseloomu vaadates. Proovisime olla esimesest minutist agressiivsed, aga ei suutnud skoorida. Sevilla kontrollis mängu hästi," rääkis Mourinho pärast kohtumist BT Spordile.

Üsna uniselt alanud kohtumises hakkas juhtuma teisel poolajal. Esmalt luhtasid mõlemad tiimid häid võimalusi, aga Sevilla vahetusmees Wissam Ben Yedder lõi 74. ja 78. minutil kaks ära. Unitedil oli seejärel vaja juba kolme tabamust, aga jõuti ainult üheni - 84. minutil oli täpne Romelu Lukaku.

"Pärast Sevilla esimest väravat läks kõik väga emotsioonipõhiseks. Teine värav tegi meie olukorra juba võimatuks. See on jalgpall. Kaotasime, aga laupäeval on juba uus mäng. Olen rahul, et mängijad ei varja enda kurbust, aga meil pole draamaks aega. Kokkuvõttes pole mul mängijate kohta midagi halba öelda. Nende mänguisuga ponud midagi valesti," lisas portugallane.

Paul Pogba (paremal) pääses Marouane Fellaini asemel väljakule alles 60. minutil. Foto: DAVID KLEIN/Reuters/Scanpix

Meedialt ja Unitedi fännidelt sai pärast koledat kaotust enim peapesu just Mourinho. Julgemad nõudsid lausa tema kiiret vallandamist. Kõige rohkem tekitas nõutust Marouane Fellaini algkoosseisu usaldamine ja Paul Pogba pingile jätmine.

Vigastusega vaevelnud Fellaini polnud algkoosseisu mahtunud juba ligi neli kuud ja belglane jäi passiivseks, nii nagu kardetud. Kriitikat pälvis ka Marcus Rashfordi vasakult äärelt paremale nihutamine. Rashford oli vasakul eriti hea nädalavahetuse 2:1 võidumängus Liverpooli vastu, kus ta lõi mõlemad Unitedi väravad.