Ukraina ministri korraldus, mis keelab sportlastel Venemaal peetavatel võistlustel osalemise.Foto: Facebook / Igor Ždanov
Spordivaria
14. märts 2018, 14:56

Ukraina minister keelas oma korraldusega sportlastel Venemaal peetavatel võistlustel osalemise (3)

Ukraina noorsoo- ja spordiminister Igor Ždanov allkirjastas korralduse, millega keelas riigi sportlastel mistahes Venemaal peetavatel võistlustel osalemise.

"Alkirjastasin uue korralduse - sellest, et vastavalt hiljuti vastu võetud Ukraina seadusele "Riikliku poliitika eripäradest seoses Ukraina suveräänsuse tagamisega ajutiselt okupeeritud Donetski ja Luganski oblasti territooriumidel" ei osale Ukraina sportlased ühelgi võistlusel, mis toimub Vene Föderatsiooni territooriumil," kirjutas Ždanov oma Facebooki küljel ja lisas korraldusest tehtud koopia.

Tema sõnul on Venemaal toimuvad võistlused Ukraina sportlastele "ohtlikud". Ta kutsus rahvusvahelisi spordialaliite üles mitte andma Venemaale võistlusi korraldada.

Eile oli Ždanov teatanud, et Ukraina laskesuusatamise koondis boikoteerib Venemaal Tjumenis järgmisel nädalal tulevat MK-etappi. Sinna ei sõida veel mitu koondist.

Samas on tähelepanuväärne, et nii Ukraina kui ka samuti Tjumeni MK-etappi boikoteeriva Tšehhi laskesuusatad osalesid möödunud nädalavahetusel rahumeeli samuti Venemaal, Uvatis peetud madalamal, IBU karikasarja võistlusel.

Venemaal tuli ka kiire vastus, üks riigiduuma esindaja soovitas Ukraina sportlastel mõelda Vene kodakondsuse võtmisele...