Damantang Camara.Foto: Twitter
Jalgpall
14. märts 2018, 17:34

„Ma armastan jalgpalli, mängin omal riisikol!“ 24aastane jalgpallur suri treeningul

Saksamaa jalgpalli tabas tragöödia – mõni hetk pärast Berliner SC treengingut suri 24aastane Damantang Camara. Ta oli oma südameprobleemist teadlik, kuid mees ei suutnud jalgpalli mängimisest loobuda.

„Kõik on kontrolli all, treener. Mängin omal riisikol, aga pean igal juhul mängima, sest armastan jalgpalli,“ nõnda vastas Camara oma tervist puudutanud küsimusele. 64aastane treener Wolfgang Sandhowe lubaski Camaral mängida ja oma viimase matši pidas ta Saksamaa tugevuselt kuuendas liigas (Berlin-Liga) kolm päeva enne surma.

„Keegi hüüdis, et Dami kukkus kokku. Kõik jooksid tema juurde ja tol hetkel hingas ta veel õrnalt. Tegime südamemassaži ja helistasime kiirabisse. Ta hingas ka siis, kui kiirabi alustas teed haigla suunas,“ rääkis Sandhowe Bildile.

Treener sõitis ka ise haiglasse ja oli ooteruumis koos Camara vanemate, sõbratari ja kaheaastase pojaga. Kell 22 saabus arst, kes teatas, et mehe elu ei õnnestunud päästa. Sandhowe sõnul nägi ta elu kõige kurvemaid ja jubedamaid hetki ning pole pärast seda hetkegi maganud.

Camara oli juba aastaid teadlik, et tema süda on väga nõrk. Ta oli ka varem teadvuse kaotanud ja treener valutas mehe pärast alati südant. Ometi ei olnud Camara nõus arstide soovitusi kuulama ja mängis jalgpalli edasi. „Kõik on kontrolli all,“ teatas ta alati, kui Sandhowe oma hoolealuse tervise kohta päris.

Sel hooajal jäi Camara arvele 13 väravat.